Αναπνευστήρες από την Ford στη μάχη για τον κορονοϊό!

Σύσσωμος ο πλανήτης πλήττεται από τον νέο κορονοϊό που μας «συστήθηκε» προ μερικών μηνών.  Άπαντες έχουν ριχτεί στη μάχη εναντίον του, με την Ford να είναι ακόμα μια από τις εταιρείες που θέλει να βοηθήσει!

Όπως ανακοίνωσαν ανώτατα στελέχη της Ford, η εταιρεία θα κατασκευάσει 50.000 νοσοκομειακούς αναπνευστήρες, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι σε 100 ημέρες!

Δείτε ακόμα: Το νέο Ford Kuga αποφεύγει τα χαντάκια

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα, η Ford θα συνεργαστεί στενά με την General Electric και το τμήμα υγειονομικής περίθαλψης της εταιρείας, με τον σχεδιασμό του αναπνευστήρα να έχει αναλάβει η Airon Corp. Παράλληλα έγινε γνωστό πως η κατασκευή των 50.000 νοσοκομειακών αναπνευστήρων θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιό της στο Rawsonville του Μίτσιγκαν. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αναπνευστήρα, είναι πως μπορεί να λειτουργήσει απλά με πεπιεσμένο αέρα, χωρίς την χρήση ηλεκτρισμού. Χαρακτηριστικό που τον καθιστά ιδανικό για τα κατά τόπους προσωρινά νοσοκομεία που έχουν στηθεί για την αντιμετώπιση των χιλιάδων περιστατικών. Σύμφωνα με το υπάρχον δυναμικό, η Airon έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει μόνο τρεις αναπνευστήρες την ημέρα στη μονάδα τους στη Φλόριντα. Για το λόγο αυτό η Ford θα στείλει ομάδα για να βοηθήσει και να αυξηθεί η παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το απόλυτο Ford Ranger (+video)

Ο κύριος όγκος των εργασιών έχει ορισθεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου και 100 ημέρες μετά υπολογίζεται πως θα έχει επιτευχθεί η κατασκευή των 50.000 αναπνευστήρων. Συγκεκριμένα η Ford σκοπεύει να παράγει 1.500 αναπνευστήρες μέχρι το τέλος Απριλίου, 12.000 μέχρι το τέλος Μαΐου και 50.000 μέχρι τις 4 Ιουλίου. Επιπλέον, μετά την κατασκευή των πρώτων 50.000 μονάδων, η Ford θα έχει την δυνατότητα να παράγει 30.000 κομμάτια σε μηνιαίο επίπεδο αν χρειαστεί!

Get it on Google Play Download on the App Store