(Αναρχο)αυτόνομο Tesla προκάλεσε καραμπόλα! (+video)

Τα περιστατικά με Tesla που κάνουν ό,τι τους «καπνίσει» και προκαλούν καταστροφές δεν σταματούν, ούτε μετά το λανσάρισμα της βελτιωμένης εκδοχής του Autopilot. Μόλις το Νοέμβριο ο Elon Musk διαφήμιζε το λογισμικό Full Self-Driving Beta (FSD για συντομία), διατρανώνοντας πως θα ήταν διαθέσιμο για όλα τα Tesla, ανεξαρτήτου χρονολογίας, λύνοντας τα ζητήματα του Autopilot. Η καραμπόλα 8 αυτοκινήτων που προκάλεσε στο Σαν Φρανσίσκο, ορθώνει αντιρρήσεις για την ορθότητα (και πιστότητα) των λεγομένων του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ABC7 και οι αναφορές της αστυνομίας, ένα Model S εξοπλισμένο με το FSD οδηγούσε αυτόνομα στην πασίγνωστη γέφυρα της αμερικανικής μεγαλούπολης, με ταχύτητα περίπου 88 χλμ./ώρα (55 μίλια/ώρα). Σε κάποια φάση άρχισε να κινείται προς τα αριστερά, πιθανόν για να προσπεράσει άλλο όχημα. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Με το που μπήκε στην αριστερή λωρίδα, όμως, και δίχως προφανή αιτία -σύμφωνα με αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες- «έπεσε» ξαφνικά στα φρένα. Οι οδηγοί που ακολουθούσαν δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, δημιουργώντας μια αλυσίδα ατυχήματος που μέτρησε 8 οχήματα!

Η πολλαπλή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 ανθρώπων και την πρόκληση κυκλοφοριακού χάους, καθώς οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κίνηση εντελώς για 90 λεπτά μέχρι να απομακρύνουν τα τρακαρισμένα οχήματα. Η τηλεμετρία έδειξε πως το απότομο φρενάρισμα μείωσε την ταχύτητα στα περίπου 32 χλμ./ώρα (20 μίλια/ώρα), αιφνιδιάζοντας όσους κινούνταν στην αριστερή λωρίδα και οδηγώντας στην καραμπόλα. Ο NHTSA διερευνά περαιτέρω τα αίτια του ατυχήματος, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε δυστύχημα, μαζί με ακόμα 17 περιστατικά που εμπλέκονται αυτόνομα Tesla και στα οποία έχουν σημειωθεί 15 τραυματισμοί, αλλά και 1 θάνατος.

Get it on Google Play Download on the App Store