Ανατίναξε το Tesla του επειδή χάλασε! (+video)

Η εικόνα ηλεκτρικών να ανατινάζονται δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχουμε δει αρκετά να γίνονται «πυροτέχνημα» κατά τη διάρκεια φόρτισης, με αρκετές πόλεις να εκδίδουν οδηγία περί αποφυγής στάθμευσης EVs σε κλειστά πάρκινγκ! Το εικονιζόμενο Tesla είχε την ίδια κατάληξη, αλλά από τελείως διαφορετικά αίτια.

Το λευκό Model S αγοράστηκε μεταχειρισμένο πριν λίγους μήνες, από τον Tuomas Katainen. Η Φινλανδία, όπως γενικότερα όλη η Σκανδιναβία, αγαπάει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες αγορές για τους κατασκευαστές του είδους. O Katainen δεν αντιστάθηκε στα εξαιρετικά ποσά επιδότησης που παρέχουν οι σκανδιναβικές χώρες για αγορά ηλεκτρικού, αποκτώντας ένα μοντέλο 8ετίας αντί κάποιου καινούργιο. Κίνηση που αποδείχθηκε εσφαλμένη, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των EVs συνοδεύεται από 8ετή εγγύηση για τη μπαταρία, ή 160.000 χλμ.

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο Model S ήταν του 2013, η αγορά του φάνταζε εκ προοιμίου ως «ζαριά». Τελικά, δεν άργησαν να έρθουν «ασάκια». Όπως λέει ο ίδιος, ο κάτοχος του αυτοκινήτου, οι πρώτες 1.500 χλμ. ήταν εξαιρετικές. Το Tesla δεν έκανε «τσικ», η απόδοση ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίας και ηλεκτρονικών πλησίαζε το ιδανικό, τίποτα δεν προμήνυε αρνητικές εξελίξεις. Όμως, το χρονικό της προαναγγελθείσας βλάβης δεν άργησε να ολοκληρωθεί. Ο πίνακας οργάνων άρχισε να εμφανίζει ανησυχητικά μηνύματα, που επέβαλλαν επίσκεψη στο συνεργείο. Εκεί, όπου η γνωμάτευση των τεχνικών έφεραν τον Katainen στο «αμήν».

Το πόρισμα ανέφερε αντικατάσταση ολόκληρης της συστοιχίας μπαταριών, μαζί με τα παρελκόμενά της. Κόστος: 20.000 ευρώ! Εγγύηση δεν κάλυπτε πια, οπότε τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν από την τσέπη του ιδιοκτήτη. Ο οποίος, εν τέλει, προτίμησε να μεταφέρει το αυτοκίνητο σε ερημιά και να το τινάξει στον αέρα, χρησιμοποιώντας 30 κιλά δυναμίτη!

Get it on Google Play Download on the App Store