Ανθρακονημάτινη καρότσα φέρνει επανάσταση στα αγροτικά (+video)

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το ανθρακόνημα αποτελούσε προνόμιο μόνο πανάκριβων υπεραυτοκινήτων. Ακόμα παλιότερα, το carbon δεν έβρισκε καν τον δρόμο προς τα μοντέλα παραγωγής, περιοριζόμενο στην Formula 1, ενώ οι ρίζες του συναντώνται στον κλάδο της αεροπλοΐας. Σήμερα, πάντως, μπορούμε να το συναντήσουμε μέχρι και σε καρότσα αγροτικού!

Δείτε ακόμα: «Πόλεμος καρότσας» μεταξύ 5 αγροτικών! (+video)

Το GMC Sierra Denali 1500 είναι το πρώτο pick up παγκοσμίως, που διαθέτει χώρο φόρτωσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Οι Αμερικανοί γενικά είναι διαχρονικοί «μάστορες» στην κατηγορία, έχοντας αναπτύξει μεταξύ άλλων και πόρτα καρότσας πολλαπλών χρήσεων. Το carbon ήταν θέμα χρόνου, με την θυγατρική της General Motors να εξοπλίζει το κορυφαίο της αγροτικό με το εξωτικό υλικό. Το ανθρακόνημα εξοικονομεί 30 κιλά σε σχέση με μια συμβατική καρότσα από χάλυβα ή ατσάλι, ενώ περισσότερο βάρος «κόβεται» και από την απουσία αντιολισθητικών/αντιχαρακτικών επενδύσεων, καθώς το carbon διαθέτει αυτές τις ιδιότητες «μαμά».

Προκειμένου να πείσει τους αμφισβητίες και να αποδείξει την αντοχή της καινοτόμου πρότασής της, η GMC έφτιαξε ένα video στο οποίο πετάνε βαρέλια 205 κιλών, τσιμεντόλιθους, βαριές, χτυπάνε τους τσιμεντόλιθους με τις βαριές και αδειάζουν τσουβάλια με χαλίκι βάρους 800 κιλών. Στο τέλος, η μόνη επισκευή που χρειάζεται η CarbonPro -όπως ονομάζεται η καρότσα- είναι το πέρασμα με μια σκούπα!

Διαβάστε επίσης: Πώς οδηγούμε γρήγορα αγροτικό χωρίς να τουμπάρουμε; (+video)

To κορυφαίο Sierra εξοπλίζεται με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6.2 λίτρων, απόδοσης 420 ίππων και 623 Νm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας υπερβαίνει τον 1 τόνο και η δυνατότητα ρυμούλκησης ξεπερνά τους 5 τόνους!

Get it on Google Play Download on the App Store