«Αντίο» με ρεκόρ πίστας από το NSX Type S (+video)

To λανσάρισμα του NSX Type S συνοδεύτηκε από γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία ενθουσιασμός, για την επαναφορά κορυφαίας έκδοσης στο γιαπωνέζικο supercar – κι ας μην είναι Type R. Από την άλλη ελαφρά απογοήτευση, καθώς τα 350 Type S που θα κατασκευαστούν (εκ των τα περισσότερα έχουν ήδη «φύγει») ολοκληρώνουν την παραγωγή της 2ης γενιάς NSX. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από ρεκόρ πίστας;

Ούτως ή άλλως, με γνώμονα αυτή σχεδιάστηκε. Και το απέδειξε πειστικά, συντρίβοντας ένα ρεκόρ που κατείχε το απλό NSX. Το Type S μπήκε στο Long Beach και έγραψε χρόνο 1.32.784, με τον πρωταθλητή IMSA Ricky Taylor πίσω από το τιμόνι. Το κανονικό NSX, με τον Peter Cunningham (πολυπρωταθλητής World Challenge, καμία σχέση με τον Hall of Famer μποξέρ) στα πηδάλια, είχε σημειώσει το 2019 χρόνο 1.35.663. Κατά συνέπεια, το Type S είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην αμερικανική πίστα.

Το Type S είναι ελαφρύτερο κατά 26,2 κιλά (με το πακέτο Lightweight) και διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, ενώ επωφελείται και της αύξησης στην ισχύ, που φτάνει τα 608 άλογα και 667 Nm (+27 ίπποι και +22 Nm συγκριτικά με το κανονικό NSX). Η Acura δεν ανακοινώνει επιδόσεις, αλλά και μόνο λόγω της αυξημένης απόδοσης θα πρέπει να περιμένουμε ταχύτερο 0-100 χλμ./ώρα από τα 2,7 δλ. και τελική υψηλότερη των 308 χλμ./ώρα του κανονικού. Με το Lightweight Package και το μικρότερο βάρος, ακόμα καλύτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store