«Έφυγε» μέσα σε μια μέρα το Honda NSX Type S

To Honda (Acura για τις Η.Π.Α.) NSX δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο εμπορικά, σε καμία αγορά του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στην ίδια του την πατρίδα, δεν διατίθεται πλέον. Η έκδοση που ρίχνει την αυλαία της δεύτερης γενιάς, ωστόσο, αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.

Στην Αμερική είναι προγραμματισμένο να διατεθούν 300 αντίτυπα του NSX Type S. Σύμφωνα με εγχώρια δημοσιεύματα πλέον δεν υπάρχει ούτε δείγμα, καθώς όλα «καπαρώθηκαν» μέσα σε 24 ώρες! Οι προκαταβολές και οι προπαραγγελίες έπεσαν «βροχή», θυμίζοντας ανάλογες καταστάσεις με το λανσάρισμα του Civic Type R Limited Edition. Από τη στιγμή που η συνολική παραγωγή του κορυφαίου NSX θα περιοριστεί στα 350 κομμάτια, σημαίνει πως έχουν μείνει άλλα 50 (και αν) διαθέσιμα.

Το Type S είναι ελαφρύτερο κατά 26,2 κιλά (με το πακέτο Lightweight) και διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, ενώ επωφελείται και της αύξησης στην ισχύ, που φτάνει τα 608 άλογα και 667 Nm (+27 ίπποι και +22 Nm συγκριτικά με το κανονικό NSX). Η Acura δεν ανακοινώνει επιδόσεις, αλλά και μόνο λόγω της αυξημένης απόδοσης θα πρέπει να περιμένουμε ταχύτερο 0-100 χλμ./ώρα από τα 2,7 δλ. και τελική υψηλότερη των 308 χλμ./ώρα του κανονικού. Με το Lightweight Package και το μικρότερο βάρος, ακόμα καλύτερα.

Η τιμή του στις Η.Π.Α. ξεκινά από τις 169.500 δολάρια (144.400 ευρώ), ενώ με το Lightweight Package στοιχίζει 182.500 δολάρια (155.500 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store