Άντρες οδηγοί: 6 φορές πιθανότερο να πάρουν κλήση

Σίγουρα η κόντρα ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες είναι αέναη και διευρυμένη σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς είναι και η οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Πολλές μελέτες κατά καιρούς έχουν δείξει πως οι γυναίκες προκαλούν λιγότερα ατυχήματα και ότι οι άντρες έχουν επιθετικότερη συμπεριφορά.

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει να ξεκουράζεις το πόδι σου στον συμπλέκτη (+video)

Πλέον όμως έρχονται νέα στοιχεία στην δημοσιότητα, τα οποία μπορεί να μην λύνουν το μεγάλο ερώτημα, ποιος δηλαδή είναι καλύτερος πίσω από το τιμόνι, σίγουρα όμως απαντούν στο ποιος είναι πιθανότερο να πάρει κλήση οδηγώντας.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία από το γραφείο αδειών οδήγησης της Αγγλίας, οι άντρες είναι έξι φορές πιθανότερο να πάρουν κλήση, από ότι οι γυναίκες. Συγκεκριμένα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν βεβαιωθεί 400.000 παραβάσεις σε άντρες και 66.272 σε γυναίκες.

Μάλιστα οι 26χρονοι είναι και οι πιο επιρρεπείς στις κλήσεις, καθώς στο ίδιο διάστημα έχουν βεβαιωθεί σε άτομα αυτής της ηλικίας 18.000 κλήσεις, ενώ σε γηραιότερος άνω των 60 ετών, λιγότερες από 2.000.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερα άλογα για λίγα δευτερόλεπτα! Πως γίνεται;

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως οι άντρες είναι 23 φορές πιθανότερο να πάρουν κλήση για επικίνδυνη οδήγηση από ότι οι γυναίκες. Κάτι που επιβεβαιώνει και το γεγονός (σύμφωνα με έρευνες) πως οι άντρες οδηγοί είναι πιο επιθετικοί πίσω από το τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store