Απατεωνιά με σπάνιο Nissan Skyline R34

Οι «αετονύχηδες» στην αγορά των μεταχειρισμένων δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Γυρισμένα χιλιόμετρα, «ατρακάριστα» που από κάτω είναι σμπαράλια, ψευτοεπισκευές, υπερκοστολογήσεις – κι όλα αυτά, αν υπάρχει το αυτοκίνητο. Απατεωνιές στην πλάτη των καταναλωτών γίνονταν, γίνονται και θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε προσεκτικοί. Καλή ώρα στην περίπτωση ενός σπανιότατου μωβ Nissan Skyline R34.

Ο 34άρης «Godzilla» ούτως ή άλλως κυμαίνεται σε εξαψήφια νούμερα όταν πωλείται ή δημοπρατείται, με την αξία να ανεβαίνει εκθετικά όσο πιο συλλεκτικό είναι το δείγμα. Ένα ιδιαίτερο χρώμα, για παράδειγμα, μπορεί να εκτινάξει την τιμή. Το Midnight Pearl είναι συνυφασμένο με το R34 και κυρίως, το Gran Turismo. Εκεί όπου έγινε παγκοσμίως γνωστό το Skyline, με πολλούς παίκτες να επιλέγουν τη συγκεκριμένη απόχρωση για τις περιπέτειές τους στις πίστες του PS2 και PS3. Στην πραγματική ζωή τα μωβ R34 σπανίζουν, οπότε όταν κάποιο εμφανιστεί σε αγγελία ή δημοπρασία γίνεται χαμός. Η συνήθης τιμή για ένα τέτοιο Skyline κυμαίνεται μεταξύ 250.000 και 300.000 δολαρίων, επομένως καταλαβαίνουμε για τι «χρυσωρυχείο» μιλάμε.

Για να πιάσει τέτοια ποσά, βέβαια, το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι σε αψεγάδιαστη και απολύτως εργοστασιακή κατάσταση. Ψιλά γράμματα για τους επιτήδειους, οι οποίοι μπορούν να μηχανευτούν τρόπους ώστε να φαίνεται ένα τετράτροχο έτσι, δίχως στην πραγματικότητα να είναι. Το R34 που βλέπουμε, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόσφατα ανέβηκε στην πλατφόρμα του Bring A Trailer, φτάνοντας άνετα μέχρι τις 200.000 δολάρια. Εκεί, κάποιος ανέβασε μονομιάς το ποντάρισμα στις 315.000 δολάρια – τακτική που δεν ακολουθείται στις δημοπρασίες, ακόμα κι αν ο πλειοδότης θέλει απεγνωσμένα το προς δημοπράτηση αντικείμενο. Η απότομη «απογείωση» της τιμής προκάλεσε υποψίες, καθώς φάνηκε σαν κάποιος να ήθελε την αύξηση της αξίας σε αυτά τα επίπεδα. Σαν να ήθελε να πουλήσει, δηλαδή, το αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα.

Πολύ πιθανό το επόμενο ποντάρισμα, που λογικά θα ήταν στις 316.000-320.000 δολάρια, να ήταν και το τελευταίο. Δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς οι συμμετέχοντες σε δημοπρασίες αυτοκινήτων συνήθως γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι γνώστες του αθλήματος. Όποιος μπορεί να δώσει 200 και 300 χιλιάδες για ένα Skyline, τότε θα πρέπει να γνωρίζει (ή να έχει κόσμο να του το πει) αν το δείγμα ανταποκρίνεται στην αξία. Στην προκειμένη, πολλοί παρατήρησαν αλλαγμένο καντράν, ξαναβαμμένα τμήματα και άλλα ιμιτασιόν (splitter στον εμπρός προφυλακτήρα). Κάποιος, μάλιστα, ανέφερε πως για να έρθει σε κατάσταση 315.000 δολαρίων, χρειάζονται μαζέματα ύψους 17.000 δολαρίων. Κυριότερα, το εν λόγω Midnight Pearl Skyline αναγνωρίστηκε από συμμετοχή του σε προηγούμενη δημοπρασία, τον Ιούνιο, όπου είχε φτάσει μέχρι τις 530.000 δολάρια!

Προφενάστατα, ο κάτοχος του αυτοκινήτου ψάχνει άτυχο για «δάγκωμα». Και τις δυο φορές, ωστόσο, που το επιχείρησε, εντοπίστηκε και κατέβηκε η αγγελία. Ζήτημα χρόνου, βέβαια, να ξαναεμφανιστεί. Πρώτη φορά έγινε τον Ιούνιο, δεύτερη τον Αύγουστο. Συνεπώς, τον περιμένουμε πάλι προς Οκτώβρη μεριά.

Get it on Google Play Download on the App Store