Άπιαστη Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition

Άπιαστο όνειρο ήταν και παραμένει για τους «κοινούς» θνητούς η εξωτική και εκθαμβωτική Mercedes-Benz SLS AMG GT, όπως είναι και η εικονιζόμενη μεταχειρισμένη, η οποία ακόμη έχει τα «κεριά» πάνω της. Δεν είναι όμως όποια και όποια SLS AMG GT, αλλά μια πολύ ειδική έκδοση.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο «αγροτικό» Mercedes-AMG G 63 Βrabus

Ταξινομημένη το 2014 και η πρώτη από τις 350 συνολικά που κατασκευάστηκαν (το αναγράφει και η πλακέτα στην κονσόλα), έχει διανύσει μόνο 6.560 χλμ. και μοιάζει λες και βγήκε τώρα από τη γραμμή παραγωγής. Τόσο εξωτερικά, όσο και το εσωτερικό της βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, ενώ ειδικά το έντονα μυώδες αμάξωμά της με το πολύ μακρύ εμπρός καπό και το μικρό πίσω, συν τα πολλά μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τα τμήματα από ανθρακόνημα συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και δυναμικό σύνολο. Επιπλέον, οι μαύρες ζάντες των 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω με τις λεπτές ακτίνες, το carbon καπό και οι χρυσαφί δαγκάνες των φρένων με του τεράστιους δίσκους ενισχύουν το αθλητικό της προφίλ.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG GLA 45 με έως 421 άλογα

Κάτω από το τεράστιο και ελαφρύ καπό της SLS AMG GT Final Edition φιλοξενείται το θηριώδες V8 μηχανικό σύνολο των 6.208 κ.εκ. Η ισχύς των 591 ίππων και των 650 Nm ροπής μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιταχύνοντας το βάρους 1.735 κιλών αμάξωμα από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και με την τελική να σταματά στα 320 χλμ./ώρα.

Ανάλογη των υψηλών επιδόσεων, είναι φυσικά και η τιμή της, αφού η Mercedes-Benz Classic την κοστολογεί στις 395.890 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Τι συμβολίζει το αστέρι της Mercedes-Benz;

Get it on Google Play Download on the App Store