Απίστευτο «αγροτικό» Mercedes-AMG G 63 Βrabus

Η Brabus μας έχει συνηθίσει να κατασκευάζει θηριώδη αυτοκίνητα, τα οποία διακρίνονται για τη δύναμη τους, αλλά και για το εμφατικό παρουσιαστικό τους. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιεί ως βάση τη Mercedes-AMG G 63 και δημιουργεί το απόλυτο pick up για παντός εδάφους εξορμήσεις.

Δείτε ακόμα: Ρώσος πέταξε Mercedes-AMG G 63 από ελικόπτερο!

Το πλήρες όνομα του νέου αυτού project είναι Mercedes-AMG G 63 Βrabus 800 Adventure XLP κι όπως δηλώνει το όνομα του, αποδίδει 800 ίππους. Η μεγάλη διαφοροποίηση όμως είναι η τοποθέτηση καρότσας στο αμάξωμα της G 63 AMG. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του μοντέλου ενισχύεται από την τοποθέτηση του εργάτη, τις αναδιπλούμενες ποδιές, τις σχάρες οροφής κι από το roll cage. Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός πως η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 49 εκατοστά. Για να μπορέσουν οι μηχανικοί της Brabus να τοποθετήσουν την καρότσα (κατασκευασμένη από ατσάλι και ανθρακονήματα), έχουν αυξήσει το μήκος και το μεταξόνιο της G 63 AMG κατά 689 και 500 χλστ. αντίστοιχα. Το συνολικό μήκος αγγίζει τα 5.310 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Suzuki Jimny vs Mercedes-AMG G 63 εκτός δρόμου (+video)

Κάτω από το θηριώδες καπό υπάρχει ο 4λιτρος twin turbo κινητήρας, ο οποίος έχει βελτιωθεί από τους μηχανικούς της Brabus, με το kit βελτίωσης 800 PowerXtra+. Σωστά καταλάβατε, η ισχύς εκτοξεύεται στους 800 ίππους και η ροπή στα 1.000 Nm, από τους 585 ίππους και τα 850 Nm ροπής της εργοστασιακής έκδοσης. Η Brabus ανακοινώνει ότι το θηρίο επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ., ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Τι συμβολίζει το αστέρι της Mercedes-Benz;

Η καμπίνα έχει δεχτεί κι αυτή την περιποίηση της βελτιωτικής εταιρείας, προσφέροντας πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Κερασάκι στην τούρτα το Wingcopter, ένα αυτόνομο drone που μπορεί να μεταφέρει εφόδια σε απομακρυσμένες περιοχές με ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα και σε αποστάσεις έως και 120 χλμ.

Δείτε ακόμη: Τι κάνει το κινούμενο τιμόνι της Mercedes; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store