Αποκτήστε το ολοκαίνουργιο μονοθέσιο της Alfa Romeo

H Alfa Romeo παρουσίασε χθες τη C43, με την οποία θα συμμετάσχει στη νέα σεζόν της Formula. Ένα μονοθέσιο που φιλοδοξεί να τοποθετήσει ψηλότερα από την 6η θέση των Κατασκευαστών τους Ιταλούς, όπου βρέθηκαν πέρσι με τη C42. Είτε τα καταφέρει, είτε όχι, σίγουρα μιλάμε για τον τελευταίο καρπό της συνεργασίας Alfa Romeo-Sauber, καθότι η ελβετική ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει με την Audi για το 2026. Όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν αποκλείεται η C43 να είναι το τελευταίο μονοθέσιο της Alfa γενικότερα στη F1.

Οι Ιταλοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πλάνα τους για το μέλλον, ούτε αναφέρουν συζητήσεις με άλλες ομάδες για συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση, η C43 δεν παύει να προκαλεί θαυμασμό και να δείχνει ξεκάθαρα πιο «κακιά» από την προκάτοχό της, αντικαθιστώντας τα λευκά κομμάτια με μαύρα και ταιριάζοντάς τα με το παραδοσιακό Alfa Rosso κόκκινο. Η Alfa Romeo F1 Team Stake C43 που έκανε ντεμπούτο χθες, μπορεί να γίνει δική σας μέσα από τη δημοπρασία του F1 Authentics. Το μονοθέσιο είναι καθαρά εκθεσιακό, κάτι που σημαίνει πως τα μηχανικά μέρη απουσιάζουν. Δεν έχει δηλαδή ούτε κινητήρα, ούτε κιβώτιο, αλλά ούτε και ηλεκτρονικά. Παρόλα αυτά, από άποψη αεροδυναμικής (πλην διαφόρων λεπτομερειών, για λόγους απόκρυψης από τον ανταγωνισμό) και υλικών, είναι πιστό αντίγραφο του πραγματικού.

Η πλειονότητα των εξαρτημάτων κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, η διάταξη της ανάρτησης επίσης είναι βάσει της πραγματικής, το τιμόνι λειτουργεί και στρίβει τους εμπρός τρόχους, ενώ όλοι αφαιρούνται κανονικά σε περίπτωση προπόνησης για pit stop, όπως και οι δυο αεροτομές (οι οποίες ρυθμίζονται κιόλας). Η περιγραφή της αγγελίας συνοδεύεται από την έντονη σύσταση περί αποφυγής χρήσης του ως αυτοκινήτου, παρά μόνο ως στατικού μοντέλου. Αν θέλει κάποιος να τοποθετήσει «τροπέτο» πάντως, μπορεί να το δοκιμάσει (αλλά καλύτερα να το αποφύγει). Μαζί του, ο αγοραστής θα αποκτήσει και δυο φόρμες προδιαγραφών F1, υπογεγραμμένες από τους πιλότους της ομάδας, Valtteri Bottas και Zhou Guanyu.

Η «κούφια» Alfa Romeo C43 κοστολογείται προς το παρόν στις 83.000 λίρες (93.460 ευρώ), αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία σε 12 ημέρες, εκτιμάται πως θα έχει ξεπεράσει τις 400.000 λίρες (450.404 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store