Απόλυτος σταρ το Nissan Skyline του Paul Walker

Πριν οι ταινίες του franchise «Fast and Furious» βουτήξουν στην υπερβολή και φτάσουν στα πρόθυρα μαχών στο διάστημα (κάτι που επιβεβαιώθηκε για το 9ο!), το κλου σε αυτές ήταν τα βελτιωμένα αυτοκίνητα και οι κόντρες. Στο «2 Fast 2 Furious» μπορεί να έλειπε ο Vin Diesel, όμως ο αείμνηστος Paul Walker έφερε το Nissan Skyline R34 στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, όπως και πολλοί συμπατριώτες του, δεν είχαν ξαναδεί -πολλώ δε μάλλον, οδηγήσει- ένα Skyline, καθώς η εισαγωγή τους στις Η.Π.Α. ήταν και παραμένει παράνομη. Για την ακρίβεια, ένα R34 θα μπορεί να εισαχθεί επίσημα εκεί από το 2024! Μέχρι τότε, το ρόλο του «διαμεσολαβητή» αναλαμβάνουν ανεξάρτητες εισαγωγικές, όπως η Kaizo Industries. Η συγκεκριμένη εταιρία πέρναγε αμαξώματα Skyline στην Αμερική και εκεί, τοποθετούσε τον RB26DETT. Τακτική που δεν άρεσε στις αρχές των Η.Π.Α., οι οποίες έχουν κατασχέσει αρκετά παρόμοια Skyline. Το μπλε που βλέπουμε ανήκει σε αυτά, αλλά κυρίως άνηκε στον κινηματογραφικό Brian O’ Connor.

Αφότου κατασχέθηκε, δόθηκε μια μεγάλη νομική μάχη προκειμένου να αποφύγει την πρέσα. Τελικά τα κατάφερε και ήρθε προς τα μέρη μας, καθώς μετά τον Walker και τις μάντρες της αστυνομίας κατέληξε στη Γερμανία. Όπως βλέπουμε είναι βελτιωμένο, και μάλιστα αρκετά. Ο 2.6λτ. εξακύλινδρος εν σειρά biturbo διαθέτει μεγαλύτερους υπερτροφοδότες, εξάτμιση Nismo και νέο εγκέφαλο, που ανεβάζουν την απόδοση στα 550-600 άλογα. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και συνοδεύεται από μεγαλύτερα φρένα, που με τη σειρά τους αξιοποιούν 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Στο εσωτερικό συναντάμε νέα μπάκετ, roll cage, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και τιμόνι με κουμπιά έτοιμα για νιτρομπουκάλα, σαν γνήσιο αυτοκίνητο πρωταγωνιστή του «The Fast and the Furious (του 4, συγκεκριμένα)» που είναι!

Ως τέτοιο αναμένεται να πιάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ στη δημοπρασία της Bohnam’s. Εκτίμηση δεν δίδεται, αλλά τα Skyline R34 δεν πέφτουν από τις 100.000 ευρώ. Ετούτο που έχει και τέτοια ιστορία να το συνοδεύει; Υπολογίστε τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, για να μην πούμε πολύ παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store