Απροβλημάτιστο το Hyundai Tucson στον τάρανδο

Το νέο Hyundai Tucson έχει συναρπάσει τους πάντες με την πρωτοποριακή σχεδίαση, όμως τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλει με το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Το km77.c0m πήρε την κορυφαία έκδοση του κορεατικού SUV, με το υβριδικό σύνολο του 1.6 T-GDI και ηλεκτροκινητήρα συνολικής απόδοσης 230 ίππων, που πατάει σε ελαστικά Michelin Primacy 4 διάστασης 235/50/19. H πρώτη προσπάθεια των Ισπανών έγινε στα 76 χλμ./ώρα, με το εμπρός μέρος του Tucson να εκδηλώνει μικρή υποστροφή στη δεύτερη αλλαγή κατεύθυνσης, στην είσοδο για τον τρίτο διάδρομο. Αντίδραση που χάλασε τη γραμμή και έστειλε τον εμπρός αριστερό τροχό να χτυπήσει τον πρώτο κώνο, ακυρώνοντας την προσπάθεια.

Κάτι ανάλογο έγινε και στα 74 χλμ./ώρα, αλλά περισσότερο λόγω αντίδρασης οδηγού. Στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο «έκοψε» το τιμόνι νωρίτερα, χτυπώντας επίσης τον πρώτο κώνο. Τελικά η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 71 χλμ./ώρα, ταχύτητα στην οποία το Tucson ολοκληρώνει τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας «περπατώντας». Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις προσπάθειες, οι δοκιμαστές επισημαίνουν την ευκολία χειρισμού και τις ήπιες αντιδράσεις του αυτοκινήτου, που δεν δημιουργούν πρόβλημα ή ανησυχία στον οδηγό κατά την εκτέλεση μανούβρας αποφυγής.

Get it on Google Play Download on the App Store