«Αστραπή» 3,2 δλ. στο 0-100 το Kia EV6 GT! (+video)

Το Kia EV6 GT είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, σε ζήτημα επιτάχυνσης. Η κορυφαία έκδοση του δυναμικού ηλεκτρικού παράγει 585 ίππους και 740 Nm από τους δυο ηλεκτροκινητήρες, καταφέρνοντας να κερδίσει κόντρες απέναντι σε Ferrari, Lamborghini, Porsche και Mercedes-AMG! Για την ακρίβεια είναι τόσο γρήγορο, ώστε διαψεύδει του ισχυρισμούς της ίδιας, της Kia.

Το κανάλι Petrol Ped πήρε το «μεγάλο» EV6 για δοκιμή, περιλαμβάνοντας στο μενού και τη μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα. Οι εργοστασιακές αιτιάσεις κάνουν λόγο για 3,5 δλ., που ούτως ή άλλως είναι ένας ταχύτατος χρόνος για αυτοκίνητο 2.200 κιλών, χρίζοντας το EV6 GT ως το ταχύτερο κορεατικό αυτοκίνητο παραγωγής όλων εποχών. Τα 585 άλογα το καθιστούν και ως το ισχυρότερο, φτάνοντας στο σημείο να ξεπερνάει μέχρι και το Hyundai i20 N Rally1 των 500+ ίππων! Το EV6 GT, δηλαδή, δεν είναι μόνο ό,τι ισχυρότερο έχουμε δει σε πολιτικό τετράτροχο από την Κορέα, αλλά ενδεχομένως και συνολικά  – περιλαμβανομένων αγωνιστικών του WRC!

Με τέτοιες περγαμηνές δεν προκαλεί εντύπωση πως μόλις πατηθεί τέρμα το δεξί πεντάλ, το EV6 GT εκτοξεύεται. Με τέτοιο ρυθμό μάλιστα, που το χρονόμετρο εμφανίζει ενδείξεις χαμηλότερες από εκείνες της Bugatti EB110 GT! To ηλεκτρικό Kia επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,27 δλ., την ώρα που η πρόγονος των Chiron και Veyron ήθελε 3,4 δλ. για την ίδια μέτρηση. Προφανώς μιλάμε για δυο αυτοκίνητα ηλιακής διαφοράς σχεδόν 30 χρόνων, που έχουν κοινό μόνο το σήμα «GT». Ωστόσο, δεν παύει να πρόκειται για τον προπομπό των hypercars και την πρώτη κατασκευή παραγωγής που έγραψε χρόνο κάτω των 3,5 δλ. για τη συγκεκριμένη μέτρηση.

Get it on Google Play Download on the App Store