Αστυνομία έκρυψε ραντάρ ταχύτητας σε τουαλέτα!

Ραντάρ της αστυνομίας για έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων υπάρχουν σταθερά αλλά και κινητά και πιάνουν πολλούς ανυποψίαστους οδηγούς που τρέχουν με πολλά παραπάνω χιλιόμετρα, από τα προβλεπόμενα όρια. Ωστόσο, οι οδηγοί που κυκλοφορούν καθημερινά σε συγκεκριμένους δρόμους, γνωρίζουν πάνω – κάτω που βρίσκονται στημένα τα ραντάρ. Έτσι στα σημεία που είναι τοποθετημένα φροντίζουν να μειώνουν ταχύτητα και ύστερα ανεβάζουν ξανά ρυθμούς. Ωστόσο, υπάρχουν και κρυφά ραντάρ, τα οποία είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένα, που κανένας οδηγός δεν τα παίρνει χαμπάρι.

Δείτε ακόμα: Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ραντάρ ταχύτητας;

Η αστυνομία της Ολλανδίας σκαρφίστηκε ένα πολύ έξυπνο τρόπο για να ξεγελάει τους «γρήγορους» οδηγούς και να τους πιάνει, χωρίς αυτοί να αντιλαμβάνονται την παρουσία του ραντάρ. Συγκεκριμένα έχει εγκαταστήσει ραντάρ ταχύτητας σε κουβούκλιο που μοιάζει με τουαλέτα και έτσι κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μάλιστα, αυτό το ραντάρ τοποθετείται σε τρέιλερ προκειμένου να μετακινείται. Επίσης, οι αστυνομικοί φοράνε πορτοκαλί γιλέκα για να μοιάζουν με υπαλλήλους που κάνουν εργασίες στους δρόμους. Με λίγα λόγια περνάνε απαρατήρητοι.

Τελευταία, η κινητή τουαλέτα – ραντάρ εμφανίστηκε στην πόλη Αλμέρε της Ολλανδίας, όπου 59 οδηγοί έλαβαν κλήση για υπερβολική ταχύτητα, πολύ πιο πάνω από το όριο των 50 χλμ./ώρα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η αστυνομία γίνεται τόσο εφευρετική στο να κάνει κάλυψη – απόκρυφη σε ραντάρ. Για χρόνια υπήρχε κάδος απορριμμάτων που ήταν κρυφή κάμερα, καθώς και διαφημιστικές πινακίδες.

Δείτε ακόμα: Αστυνομικός με ραντάρ κρυβόταν σε θάμνους!

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη κάποιου οδηγού που νομίζει βλέποντας από μακριά ότι πρόκειται για τουαλέτα και σταματάει για να κάνει την ανάγκη του, ενώ τελικά διαπιστώνει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σίγουρα όμως, αρκετοί οδηγοί στην Ολλανδία θα γνωρίζουν για την κινητή τουαλέτα που κόβει κλήσεις για ταχύτητα και όταν την αντικρύζουν θα πατάνε φρένο για καλό και για κακό.

Get it on Google Play Download on the App Store