Αστυνομική Huracan έκανε το δώρο της ζωής μεταφέροντας νεφρά

Αρκετά αστυνομικά σώματα στον κόσμο είναι εξοπλισμένα με supercars. Η Ιαπωνία διαθέτει Nissan GT-R, το Ντουμπάι Audi R8, Ferrari 812 Superfast και Bugatti Veyron και εμείς ήμασταν από τους πρωτοπόρους, όταν τη δεκαετία του 90 είχαμε Porsche 911 Turbo και BMW M3 E30 με τα σήματα της Ομάδας Σίγμα στις πόρτες. Τα γκαζιάρικα όργανα της τάξης συνήθως ασχολούνται με καταδιώξεις συμμετεχόντων σε κόντρες ή ταχεία επέμβαση σε περιστατικά. Στην Ιταλία, ωστόσο, οι δυο Lamborghini Huracan που υπηρετούν το νόμο επιτελούν ένα κυριολεκτικά σωτήριο έργο.

H Polizia Stradale Huracan είναι μια από τις δυο Lamborghini, που έχει στην υπηρεσία της η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Μπολόνια. Δεν λένε «όχι» σε καταδιώξεις, όμως ο κύριος σκοπός τους είναι άλλος. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για την διακομιδή μοσχευμάτων. Τα 610 άλογα του 5.2 FSI V10 και τα 325 χλμ./ώρα τελικής αξιοποιούνται για τη μεταφορά ανθρώπινων οργάνων όσο το δυνατόν ταχύτερα, τόσο λόγω του περιορισμένου χρόνου που μπορούν να παραμείνουν κατεψυγμένα, όσο κυριότερα γιατί όποιος τα χρειάζεται δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Εκεί αναλαμβάνει ο «Ταύρος» και το πλήρωμά του, ώστε να καλύψουν ταχύτατα τις αποστάσεις και να σώσουν ζωές.

Η γαλανόλευκη Huracan ταξίδεψε από την Πάντοβα στη Μόντενα και κατόπιν στη Ρώμη, μεταφέροντας μοσχεύματα για δυο συνανθρώπους μας. Το ειδικό ψυγείο περιείχε δυο νεφρά για ισάριθμους ασθενείς, οι οποίοι χωρίζονταν από 400 χλμ. απόστασης (Μόντενα-Ρώμη) συν άλλα 168 χλμ. που είναι ο δρόμος για Μόντενα από Πάντοβα.  Το πλήρωμα της σωτήριας Lambo πάτησε τέρμα το γκάζι και κάλυψε ταχύτατα τα σχεδόν 600 χλμ., με τους δυο αστυνομικούς και το ιταλικό υπεραυτοκίνητο να μετατρέπονται στους καλύτερους Άγιους Βασίληδες για τους δυο αυτούς ανθρώπους. Η ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook, εξάλλου, τα λέει όλα: «Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό για να παραδώσουμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο: τη ζωή. Χάρη στον ειδικό Άγιο Βασίλη της αστυνομίας δύο άνθρωποι πήραν δώρο ένα νεφρό».

Get it on Google Play Download on the App Store