Άθικτο VW Golf GTI με 13 χλμ. καθόταν για 19 χρόνια!

Ένα VW Golf GTI σαν κανένα άλλο στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία αυτές τις ημέρες, όντας άθικτο και πρακτικά ολοκαίνουργιο! Στην ουσία, αγοράστηκε και δεν βγήκε ποτέ από το γκαράζ.

Η ιστορία αυτού του 25th Anniversary δεν αναφέρεται, πέρα από το γεγονός ότι αγοράστηκε καινούργιο στην Αγγλία, το 2002. Μέχρι σήμερα, 19 ολόκληρα χρόνια μετά, ο οδομετρητής αναγράφει μόλις 8 μίλια. Ούτε 13 χλμ. δηλαδή! Το αυτοκίνητο κοινώς έφυγε από την αντιπροσωπεία, πήγε στο γκαράζ του ιδιοκτήτη (που δεν ήταν και μακριά) και κλειδώθηκε. Ευτυχώς για το ίδιο, η συντήρηση υπήρξε άμεμπτη. Προφανώς δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι στο αμάξωμα ή τις ζάντες, δεδομένου ότι το ασημί VW δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου. Μια από τα ίδια και το εσωτερικό, από όπου μόνο η χαρακτηριστική μυρωδιά λείπει για να παραπέμπει πλήρως σε καινούργιο. Ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου στις δερμάτινες επενδύσεις και τα μπάκετ της Recaro παρουσιάζεται επίσης άθικτος, όπως και ο λεβιές-μπάλα γκολφ. Αυτές ήταν και οι βασικές διαφορές της καμπίνας του Anniversary από τα απλά Golf GTI MK4.

Στο εξωτερικό έχουμε το Reflex Silver χρώμα, διαφορετικούς προφυλακτήρες, χαμηλωμένη ανάρτηση και τις πανέμορφες 18άρες ζάντες RC της BBS. Την κίνηση αναλαμβάνει ο θρυλικός 1.8 20VT, εδώ με 180 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και 235 Nm στις 1.900 σ.α.λ. Το 6άρι χειροκίνητο αναλαμβάνει την τροφοδότηση των εμπρός τροχών, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δλ. και τελική 230 χλμ./ώρα.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο τέλος του μήνα και οι εκτιμήσεις θέλουν την τιμή του εν λόγω Golf GTI Anniversary, να ξεπερνά τις 20.000 λίρες (23.400 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store