Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R

Μια εβδομάδα πριν το επίσημο και πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του νέου Civic Type R, ήρθαν διαρροές από την Ιαπωνία να μας δείξουν πρόωρα τη μορφή του αυτοκινήτου χωρίς καμουφλάζ.

Η φωτογραφία προέρχεται από το site ντίλερ της Honda, που απεικονίζει την γκάμα του Civic. Στο κάτω μέρος δεσπόζει η κορυφαία έκδοση, που δεν είναι άλλη από το «Τάπερ». Η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ωστόσο βλέπουμε καθαρά το Championship White χρώμα, τις μαύρες 19άρες ζάντες, τον λιγότερο «φορτωμένο» εμπρός προφυλακτήρα (πολύ μικρότερες οι πλαϊνές εισαγωγές), τις ποδιές στα μαρσπιέ και τη ρυθμιζόμενη αεροτομή πίσω. Εικόνα από τα μετόπισθεν δεν έχουμε, αλλά γνωρίζουμε ήδη από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα πως η διάταξη των τριών εξατμίσεων συνεχίζει κανονικά.

Δυστυχώς η παρουσία του νέου μοντέλου στον ιαπωνικό ιστότοπο δεν συνοδεύεται από τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει πως το αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Ο 2.0 VTEC Turbo θα διατηρηθεί κάτω από το καπό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με ισχύ περισσότερη των 310 ίππων και 400 Nm του σημερινού. Οι φήμες κάνουν λόγο για 320-330 άλογα, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να παρουσιαστεί ειδική έκδοση στο στυλ του σημερινού Limited Edition, με ακόμα πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση. Ούτως ή άλλως, πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, το νέο «Τάπερ» έχει ήδη κάνει ρεκόρ για μπροστοκίνητα παραγωγής στην πίστα της Suzuka, ενώ αναμένεται να κάνει το ίδιο και στο Nurburgring.

Get it on Google Play Download on the App Store