Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail

 

Η 4η γενιά του Nissan X-Trail είναι γεγονός, έστω μέσω διαρροών επίσημων φωτογραφιών, πιο εντυπωσιακή σχεδιαστικά και ποιοτική από ποτέ.

Η εμφάνιση του μεσαίου SUV της Nissan αντλεί επιρροές από το πρωτότυπο Xmotion Concept, με την μάσκα-σήμα κατατεθέν V-Motion να είναι παρούσα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα να συνδέονται με το νέο Juke (που δοκιμάζουμε εδώ). Όπως σε αυτό, έτσι και στο νέο X-Trail το πίσω μέρος είναι συγκρατημένο σε σχέση με το μπροστά, έχοντας ευμεγέθη παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα. Το «Rogue» που βλέπουμε στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, είναι η ονομασία του μοντέλου στις Η.Π.Α. (Rogue Sport ονομάζεται το Qashqai, αν είχατε την περιέργεια).

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4×4

Εξίσου μεγάλες αλλαγές συναντάμε και στο εσωτερικό. Η διαμόρφωση του ταμπλό εμφανίζεται ριζικά ανασχεδιασμένη, με την οθόνη αφής να δεσπόζει στην κορυφή και πάνω από τους αεραγωγούς, πλαισιωμένη από διάφορους διακόπτες προς διευκόλυνση της πρόσβασης σε επιμέρους λειτουργίες (όπως GPS, ρυθμίσεις κλπ). Επίσης, διακρίνουμε κουμπιά για τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται χρονοβόρα διαδικασία μέσα από μενού και υπομενού για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το πακέτο συστημάτων ασφαλείας ProPILOT εντείνουν την high tech νότα του νέου X-Trail.

Διαβάστε επίσης: Στην Αράχωβα με το Nissan X-Trail 1.3 160 PS DCT

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, όμως ο 1.300άρης τούρμπο DIG-T των 140 και 160 ίππων είναι βέβαιο πως θα υπάρχει κάτω από το καπό, ενώ από πλευράς ντίζελ o 1.7 dCi των 150 ίππων με τον 1.6 dCi των 130 λογικά θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

Get it on Google Play Download on the App Store