Αυτό είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Η αναμονή για την ανάδειξη του 2022 World Car Of The Year έλαβε τέλος, ύστερα από την ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Μάλιστα ο φετινός νικητής πέτυχε τριπλή νίκη, αφού πήρε την… κούπα και σε άλλες κατηγορίες.

Το Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχτηκε «World Car Of The Year», «World Electric Car Of The Year» και «World Car Design Of The Year». Μια κριτική επιτροπή 102 διακεκριμένων διεθνών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 33 χώρες επέλεξε τους φιναλίστ με μυστική ψηφοφορία με βάση την αξιολόγησή τους για κάθε επιλέξιμο όχημα ως μέρος της επαγγελματικής τους εργασίας.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή η κατάκτηση αυτών των σημαντικών βραβείων, τα οποία αναγνωρίζουν το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων και των συνεργατών μας στην Hyundai Motor Company. Το όραμά μας είναι να επιτύχουμε την «Πρόοδο για την Ανθρωπότητα» και αυτή η διάκριση θα ενδυναμώσει τη δέσμευσή μας να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Jaehoon Chang, President & CEO της Hyundai Motor Company.

Το Hyundai Ioniq 5 επιλέχθηκε από μια αρχική λίστα 28 οχημάτων από όλο τον κόσμο, ενώ στις 15 Μαρτίου ανακοινώθηκε η λίστα με τους τρεις φιναλίστ. Μεταξύ αυτών ήταν η Ford Mustang Mach-E, το Hyundai Ioniq 5 και το Kia EV6. Άλλα αυτοκίνητα που διακρίθηκαν φέτος ήταν η Mercedes-Benz EQS (World Luxury Car), το Audi E-Tron GT (World Performance Car) και το Toyota Yaris Cross (World Urban Car).

Από την έναρξη της κυκλοφορίας, το Ioniq 5 έχει κατακτήσει πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως το Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς από το Auto Express και το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του Auto Bild. Το μοντέλο κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στα βραβεία Best Cars of the Year 2021/2022.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας Ioniq. Εκμεταλλεύεται πλήρως την προσαρμοσμένη Electric-Global Modular Platform (E-GMP) για να προσφέρει δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V για φόρτιση 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Όταν είναι εξοπλισμένο με κίνηση στους δύο τροχούς (2WD) και μπαταρία έως 74 kWh, η μέγιστη αυτονομία οδήγησης με μία μόνο φόρτιση θα είναι 480 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία στο αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store