Αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού δημιουργεί η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για την ιδιωτικοποίηση του οδικού άξονα.

Δείτε ακόμα: Tραγωδία στην Εγνατία Οδό: 3 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Από 1ης Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου σχεδόν θα διπλασιαστούν, καθότι η χιλιομετρική χρέωση αναμένεται να αυξηθεί από 0,03 ευρώ σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση: «Το ύψος διοδίων τελών που θα εισπράττονται στους σταθμούς διοδίων επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων σε αυτήν οδικών αξόνων ορίζεται σε 0,05 €/χλμ. με ΦΠΑ για την κατηγορία οχημάτων 2. Ισχύει από 1/1/2019, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγούμενα εγκριθεί η Τιμολογιακή Πολιτική διοδίων τελών για τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και τους κάθετους άξονες αυτής από την Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG -MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Διαβάστε επίσης: Έχουμε από τα πιο γερασμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Υπάρχουν, ωστόσο, και χαρμόσυνα νέα. Από την πρώτη μέρα του νέου έτους, καταργείται το τέλος καταβολής διοδίων στο οδικό δίκτυο που εκτείνεται η Εγνατία Οδός για τους ανέργους. Οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται δωρεάν από τους σταθμούς διοδίων, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξετάζεται η διέλευσή τους να πραγματοποιείται από ξεχωριστό διάδρομο – στα πρότυπα της εφαρμογής του e-Pass.

Get it on Google Play Download on the App Store