BMW 750iL του ’98 έχει μέχρι video player! (+video)

Οι νεότεροι δεν έχουν δει πώς είναι, ενδεχομένως να μην ξέρουν καν για τι πρόκειται. Πριν τις πλατφόρμες streaming, τα torrents, τα στικάκια USB, ακόμα και τα DVD Player, η οικιακή ψυχαγωγία είχε τη μορφή των βίντεο. Video Player ή VHS, σε πιο τεχνική διάλεκτο. Μακρόστενες συσκευές, με μια υποδοχή ίδιου σχήματος για τις πολυαγαπημένες κασέτες.

Τα βίντεο ήταν αρκετά ογκώδη σε μέγεθος, κάτι που τα καθιστούσε ως πρόκληση για τοποθέτηση σε λιμουζίνες. Η BMW 750iL E38 υπήρξε μια από τις σημαντικότερες και πιο καλοεξοπλισμένες των 90’s, με πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σε ταινία του James Bond. Μέσω το προγράμματος εξατομίκευσης Individual, οι αγοραστές μπορούσαν να επιλέξουν στοιχεία όπως σύστημα πλοήγησης, ψυγειάκι, τηλέφωνο και VHS Player. Αυτή που βλέπουμε τα έχει όλα, συν την υπογραφή του Karl Lagerfeld. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας έβαλε τις πινελιές του μέσα-έξω, με το εσωτερικό ειδικά να καλύπτεται από δέρμα σε κάθε σπιθαμή. Το δε αμάξωμα απολαμβάνει διχρωμίας, μέσω του συνδυασμού Canyon Red και Nepal Silver.

Κάτω από το ασημί καπό δεσπόζει ο V12 των 5.6 λίτρων, με απόδοση 326 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 490 Nm στις 3.900 σ.α.λ. Ένα 5άρι αυτόματο αναλαμβάνει την παροχή στους πίσω τροχούς, με τον συνδυασμό να προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις για limo 2 τόνων του 1998. Το 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,6 δλ. και η τελική περιορίζεται, κατά τα γερμανικά ειωθότα, στα 250 χλμ./ώρα. Από τη στιγμή, όμως, που ο κάτοχος της επιμηκυμένης 7άρας συνήθως παροικεί στο πίσω κάθισμα, χρειάζεται γρήγορος σοφέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store