BMW E36 γίνεται το απόλυτο off road παιχνίδι (+video)

Τα SUV της BMW δεν φημίζονται για τις εκτός δρόμου δυνατότητές τους. Αν υπάρχει διάθεση και μεράκι πάντως, ακόμα και μια μεταχειρισμένη 3άρα E36 μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο off roading.

Η λευκή «Μπέμπα» αγοράστηκε από το eBay, ως ασημί 323i του 1998, έναντι μόλις 150 δολαρίων (130 ευρώ) και με ένα αμάξωμα-παζλ: άλλο χρώμα το καπό, άλλο το δεξί φτερό, άλλο η αριστερή πόρτα και ούτω καθεξής. Με άλλα λόγια, η ιδανική βάση για πάσης φύσεως πειραματισμούς. Όπως, για παράδειγμα, η μετατροπή της σε pick up που παραπέμπει στα αγωνιστικά Baja, με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και έφεση στο παιχνίδι.

Το σασί κόπηκε από τη μεσαία κολώνα και πίσω, αλλάζοντας σε καρότσα, οι αναρτήσεις ψήλωσαν μέσα από νέο συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων και ο κινητήρας απέκτησε τη συνδρομή τούρμπο, παρέα με όλα τα παρελκόμενα (intercooler, εγκέφαλο, σωληνώσεις, νέα εξάτμιση). Η ισχύς του δεν έχει μετρηθεί, όμως δεδομένα μιλάμε για πολλά περισσότερα άλογα από τα 170 που είχε εργοστασιακός o εξακύλινδρος εν σειρά 2.5άρης. Το ανηλεές σκάψιμο των αμιγώς χωμάτινων πίσω τροχών εξάλλου, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Κι όλα ξεκίνησαν με λιγότερα από λίγα χρήματα παραπάνω από 100 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store