Χορός χρημάτων για το Nissan Skyline του Paul Walker

Πριν οι ταινίες του franchise «Fast and Furious» βουτήξουν στην υπερβολή και φτάσουν στα πρόθυρα μαχών στο διάστημα (κάτι που επιβεβαιώθηκε για το 9ο!), το κλου σε αυτές ήταν τα βελτιωμένα αυτοκίνητα και οι κόντρες. Στο «2 Fast 2 Furious» μπορεί να έλειπε ο Vin Diesel, όμως ο αείμνηστος Paul Walker έφερε το Nissan Skyline R34 στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, όπως και πολλοί συμπατριώτες του, δεν είχαν ξαναδεί -πολλώ δε μάλλον, οδηγήσει- ένα Skyline, καθώς η εισαγωγή τους στις Η.Π.Α. ήταν και παραμένει παράνομη. Για την ακρίβεια, ένα R34 θα μπορεί να εισαχθεί επίσημα εκεί από το 2024! Τον ρόλο του «διαμεσολαβητή», είχε αναλάβει μια ανεξάρτητη εισαγωγική ονόματι MotoRex. Μεσώ αυτής κατέστη δυνατή η χρήση Skyline για τις ανάγκες της ταινίας και μάλιστα, συμπάθησαν τόσο πολύ τον Walker ώστε του δάνεισαν ένα βελτιωμένο για τις μετακινήσεις του. Ο ίδιος αγάπησε κατευθείαν το ιαπωνικό sportscar και αγόρασε σχεδόν αμέσως ένα R34, ενώ αργότερα προχώρησε στην απόκτηση αρκετών ακόμα Skyline (R32, R33 και R34). Ας καταπιαστούμε με την απίθανη ιστορία αυτού που τα ξεκίνησε όλα.

Διαβάστε επίσης: Μάντρα γεμάτη Nissan Skyline! (+video)

Το αυτοκίνητο ήταν ένα εντελώς εργοστασιακό V-Spec, σε χρώμα Sonic Silver (αυτό πάνω). Το βελτιωμένο που είχαν δανείσει αρχικά στον Walker και μέσω του οποίου ερωτεύτηκε το Skyline, έφερε το παρατσούκλι «Blackbird» (εδώ με την Supra από την πρώτη ταινία)

Πρακτικά έφερε το bodykit του κινηματογραφικού και κάποιες άλλες βελτιώσεις. Ο Walker διατήρησε εργοστασιακό το δικό του, όμως σύντομα το πούλησε για χάρη ενός λευκού V-Spec 2. Το Spec-V πουλήθηκε σε έναν άντρα από τη Χαβάι, που το μετέτρεψε σε ρέπλικα του Blackbird. O άνθρωπος αυτός αποδείχτηκε έμπορος ναρκωτικών, με το R34 να κατάσχεται από την DEA και να επιστρέφει στην Αμερική, συγκεκριμένα το Τέξας. Εκεί δημοπρατήθηκε και πέρασε στην κατοχή μιας εταιρίας εμπορίας JDM αυτοκινήτων, που το ξαναέβαψε ασημί και πλέον το πουλάει.

Δείτε ακόμα: Η ευλαβική φροντίδα ενός Nissan Skyline R33 (+video)

Η τιμή του τοποθετείται στην περιοχή των 400.000 δολαρίων (337.662 ευρώ), ενώ αν συμπεριλάβουμε τα κόστη αγοράς ως καινούργιο (όταν το πήρε ο Walker) και τις δυο φορές που πωλήθηκε μετά (στον έμπορο και την αντιπροσωπεία), φτάνουμε κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια για το ίδιο αυτοκίνητο!

Get it on Google Play Download on the App Store