Η ευλαβική φροντίδα ενός Nissan Skyline R33 (+video)

Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο τέτοιου βεληνεκούς, δεν μπορεί παρά να χαζέψει εκστατικά και με άκρατη ευχαρίστηση τον καλλωπισμό ενός σπάνιου Nissan Skyline R33 400R.

Δείτε ακόμα: Πωλείται ελληνικό Nissan Skyline R34 1300 ίππων! (+video)

Κατασκευασμένο με βάση τα πρότυπα του αγωνιστικού Skyline R33 LM, που έλαβε μέρος δυο φορές στις 24 Ώρες του LeMans, το 400R διαθέτει υπερκυβισμένο στα 2.8 λίτρα τον RB26DETT και την απόδοση αναβαθμισμένη στα 400 άλογα και τα 470 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και του συστήματος ATTESA ETS-PRO. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4 δλ. και την τελική να φτάνει στα 300 χλμ./ώρα.

Φυσικά οι ανάλογες βελτιώσεις συναντώνται στην ανάρτηση, αλλά και την εμφάνιση, με αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα, διαφορετικούς προφυλακτήρες, την αντίστοιχη βαφή με τα αυτοκόλλητα, αλλά και τις χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός αντιτύπων που κατασκευάστηκαν. Μόλις 44 R33 400R κυκλοφόρησαν, με το συγκεκριμένο Midnight Purple να είναι το υπ’ αριθμόν 7.

Διαβάστε επίσης: To θρυλικό Nissan Skyline συναντά το GT-R (+video)

Η περιποίηση είναι υπόθεση της αυστραλιανής V-Spec Performance, η οποία -όπως λέει και το όνομα- ειδικεύεται στην συντήρηση και βελτίωση Skyline.

Get it on Google Play Download on the App Store