Χρειαζόμαστε ένα νέο Honda Integra Type R

 

To Integra επέστρεψε μετά από 15 χρόνια, όμως δεν έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι στη θέα του σχήματος που επέλεξε η Acura για το comeback του εμβληματικού μοντέλου. Η τετράθυρη κουπέ προσέγγιση ξένισε αρκετούς, που ίσως θα περίμεναν ένα καθαρόαιμο δίθυρο να αναβιώσει το μύθο του Type R. Προς το παρόν, επίσημα πλάνα για κάτι τέτοιο δεν ανακοινώνονται.

Ευτυχώς υπάρχουν τα υπολογιστικά προγράμματα και η όρεξη των digital designers, να δίνουν τροφή για όνειρα. O Sugar Design αναλαμβάνει να μας δώσει όχι ένα, αλλά δύο ενδεχόμενα Type R για το καινούργιο Integra, τόσο σε τετράθυρη όσο και κουπέ μορφή. Το πρώτο είναι και το πιο ρεαλιστικό σενάριο, καθώς δίθυρη εκδοχή δεν υπάρχει ακόμα (και δεν προβλέπεται να παρουσιαστεί). Οπότε ένα Integra Type R στα πρότυπα του προσφάτως καταργηθέντος Subaru WRX STI, με την «απλώστρα» να δεσπόζει στο πίσω μέρος και τα φουσκώματα στα φτερά, μαζί με τους επιθετικούς προφυλακτήρες και τις μεγάλες ζάντες, να δημιουργούν ένα σύνολο που θέλουμε στην παραγωγή… χθες!

Προς το παρόν, η ισχυρότερη έκδοση του νέου Integra είναι η Α-Spec, με τον 1.5 VTEC Turbo στα 200 άλογα και τα 260 Nm ροπής. Τυχόν διάδοχος του DC5 θα λάμβανε τον 2.0 VTEC Turbo του Civic Type R, οπότε η εμφάνιση που βλέπουμε θα ταίριαζε πολύ περισσότερο με τους 320 ίππους και τα 420 Nm του «Τάπερ». Το θέμα είναι να το πάρει απόφαση η Honda, διότι προς το παρόν τέτοια διάθεση δεν ανιχνεύεται στο Τόκιο.

Get it on Google Play Download on the App Store