Dacia Duster «ξέκανε» Ferrari SF90 Stradale

Στο δρόμο όλοι είναι ίσοι. Ασχέτως τί νομίζουν αρκετοί και πώς συμπεριφέρονται, άπαντες οι χρήστες των οδικών δικτύων διατηρούν κοινό αριθμό δικαιωμάτων. Κάτι που επικυρώνουν οι νόμοι, αλλά και στιγμές σαν αυτή που μοιράστηκαν ένα Dacia Duster και μια Ferrari SF90 Stradale.

Οι μόνες περιπτώσεις που τα δυο αυτά μοντέλα μπορούν να μπουν σε ίδια πρόταση είναι σε κάποια αναφορά για διαφορά τιμής, αν τυχόν πατήσει κάποια SF90 σε χώμα και γίνει χιουμοριστική νύξη με τις off road ικανότητες του Duster, ή κάποια σχετική συνάντηση μεταξύ τους. Στην ευρύτητα του όρου «σχετικό», περιλαμβάνονται και τα τρακαρίσματα. Σαν αυτό που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Σλοβακίας και παραλίγο να βγάλει ολική τόσο ένα Duster, όσο και μια Stradale.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τον απολογισμό της σύγκρουσης, όμως ακόμα δεν διευκρινίζει το γιατί αυτή έλαβε χώρα. Το ιταλικό hypercar κατέληξε σε χαντάκι, με σπασμένες ζάντες και πολλές ζημιές στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει περισσότερες κάτω από αυτό (αναρτήσεις, επίσης carbon πλαίσιο, μπαταρία ή ηλεκτροκινητήρες). Το ρουμανικό crossover, από την άλλη, παρέμεινε στο οδόστρωμα, αλλά με σπασμένο τον εμπρός άξονα και τις ζάντες. Οι αερόσακοι άνοιξαν και στα δύο, ενώ η αστυνομία της Σλοβακίας επισημαίνει τη διαφορά τιμής μεταξύ τους (5.000 ευρώ εκτιμούν το Duster, 500.000 ευρώ τη Ferrari). Ίδια -αν όχι μεγαλύτερη- διαφορά θα έχουν και τα τιμολόγια επισκευών, πάντως.

Get it on Google Play Download on the App Store