Ferrari SF90 Stradale έγινε «κουδούνι» (+video)

Το έχουμε πει και δεν πρόκειται να σταματήσουμε, τουλάχιστον μέχρι η οδήγηση να γίνει τελείως αυτόνομη: τα γρήγορα αυτοκίνητα απαιτούν αντίστοιχα χέρια. Ένας Ουκρανός εντερπρενέρ δεν είχε ακουστά το εν λόγω ρητό. Το έμαθε με τον ακριβό τρόπο, προκαλώντας πόνο σε μια δύσμοιρη Ferrari SF90 Stradale.

Ο νεαρός -αδιευκρίνιστου επιχειρηματικού προσδιορισμού- ξανθομάλλης πήρε για test drive στους δρόμους του Ντουμπάι, την ισχυρότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών. Σκοπός είτε η αγορά της, είτε η «μόστρα» στην κοπέλα που βρισκόταν στο δίπλα κάθισμα. Την ακούμε μάλιστα να χασκογελάει, στιγμές πριν ο «χεράς» πατήσει τέρμα το γκάζι προκειμένου να χαρίσει ένα θεαματικό γλίστρημα. Θέαμα όντως χάρισε, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα ήθελε.

Με το σανίδωμα του δεξιού πεντάλ, τα 1.000 άλογα και τα 800 Nm του συνδυασμού 4.0 V8 twinturbo3 ηλεκτροκινητήρων (780 άλογα ο V8, 220 ίπποι τα ηλεκτρικά μοτέρ) έκαναν ό,τι τους ζήτησε ο άνθρωπος: περιέστρεψαν το αυτοκίνητο γύρω από τον άξονά του. Τα αντανακλαστικά του οδηγού, όμως, αποδείχτηκαν λίγα για την περίσταση. Η διόρθωση άργησε να έρθει, το πίσω μέρος αυτονομήθηκε, η SF90 Stradale πήρε γωνία προς το πεζοδρόμιο και το ένστικτο του οδηγού έδωσε σήμα στον εγκέφαλο για άφημα του γκαζιού και σκαρφάλωμα στα φρένα. Κίνηση που επιδείνωσε την κατάσταση, καθώς η Ιταλίδα απλά έμεινε να κινείται φρεναριστή προς το κράσπεδο. Όχι ότι αν έμενε στο γκάζι θα άλλαζε η κατάσταση. Η μοίρα του hypercar από το Μαρανέλο είχε σφραγιστεί πολύ νωρίτερα: από όταν ο νεαρός έκατσε στο αριστερό μπάκετ.

Get it on Google Play Download on the App Store