Η Ferrari SF90 Stradale του Κώστα Μανωλά

Το «μπαμ» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έγινε, πριν καν αυτή ανοίξει: ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έπειτα από μια 7ετία στα ιταλικά γήπεδα. Μαζί του, φέρνει και μια απαστράπτουσα Ferrari SF90 Stradale!

Ο 30χρονος σέντερ μπακ είναι μεγάλος λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων και ιδιαίτερα των Ferrari, έχοντας αγοράσει παλιότερα και μια 812 Superfast. Το ισχυρότερο και ταχύτερο «Cavallino Rampante» δεν γινόταν να λείπει από τη συλλογή του πρώην παίκτη των Ρόμα και Νάπολι. Αυτοκίνητο με το οποίο ο Μανωλάς είχε επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, Νάξο, στις αρχές του καλοκαιριού, αφήνοντας άλαλους τους πάντες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων (φωτογραφίες από το Cyclades24.gr). Πλέον το ίδιο προνόμιο θα έχουν οι παροικούντες το λεκανοπέδιο Αττικής, ιδίως προς νότια προάστια μεριά που σφύζουν από ποδοσφαιριστές της Superleague.

Η SF90 Stradale ήταν η πρώτη plug-in υβριδική Ferrari στην ιστορία του Μαρανέλο (πλέον συνοδεύεται από την 296 GTB), ενώ παραμένει η ισχυρότερη και ταχύτερη σε επιτάχυνση. Το PHEV σύνολο αποτελείται από έναν 4λιτρο V8 twinturbo, με απόδοση 780 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm στις 6.000 σ.α.λ., και τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 220 ίππων. Το θερμικό μοτέρ αναλαμβάνει τους πίσω τροχούς και τα δυο ηλεκτρικά μοτέρ τους εμπρός, με το τρίτο να τοποθετείται στην έξοδο του 8τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη.

Η συνδυαστική τους ισχύς φτάνει στα 1.000 άλογα και επιταχύνει την -βάρους 1.600 κιλών- SF90 Stradale στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,5 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα εντός 6,7 δλ. και μέχρι τα 340 χλμ./ώραΧάρις στη μπαταρία των 7,9 kWh, η πανίσχυρη Ferrari μπορεί να κινηθεί μέχρι 26 χιλιόμετρα μόνο με το ρεύμα. Και, εφόσον μιλάμε για plug-in hybrid, κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο!

Get it on Google Play Download on the App Store