Η Ferrari SF90 διέλυσε ρεκόρ της Porsche (+video)

Η πίστα της Ιντιανάπολις έχει νέο βασιλιά στα αυτοκίνητα παραγωγής, καθώς η Ferrari SF90 Stradale εκθρόνισε δια της βίας την Porsche 918 Spyder και έγινε το ταχύτερο τετράτροχο όλων των εποχών στη θρυλική πίστα!

Η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών γύρισε το Indianapolis Motor Speedway Road Course (όχι η οβάλ χάραξη του Indy 500, ούτε αυτή της F1) σε 1.29.625, κατεβάζοντας την επίδοση της 918 Spyder σχεδόν κατά 4,5 δλ. (1.34.4)! Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η διαφορά στη μέγιστη ταχύτητα. Η SF90 Stradale έφτασε τα 280,9 χλμ./ώρα, τη στιγμή που το hypercar από το Τσουφενχάουζεν μόλις που είχε ξεπεράσει τα 260 χλμ./ώρα! Και δεν μιλάμε για όποιο κι όποιο αυτοκίνητο, αλλά για πρώην κάτοχο του ρεκόρ στο Nurburgring. Ένα απλό, μα απολύτως σαφές, δείγμα του πόσο γρήγορη είναι η Stradale.

Η συγκεκριμένη SF90 ήταν εξοπλισμένη με το πακέτο Asseto Fiorano, που περιλαμβάνει ουσιώδεις αναβαθμίσεις σε σχέση με την απλή. Νέα αμορτισέρ με προέλευση από το πρωτάθλημα GT, ακόμα περισσότερα εξαρτήματα από ανθρακονήματα και τιτάνιο (πόρτες και ζάντες, ελατήρια και εξάτμιση αντίστοιχα), σταθερή carbon αεροτομή και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2R αναλαμβάνουν να κάνουν τη Stradale ακόμα ισχυρότερο «όπλο» στην πίστα. Το βάρος είναι μειωμένο κατά 30 κιλά και η κάθετη δύναμη φτάνει τα 390 κιλά στα 250 χλμ./ώρα, «βεντουζάροντας» περαιτέρω τα ημισλίκ της Michelin.

Το plug-in υβριδικό σύστημα, αποτελούμενο από τον 3.9 V8 twinturbo και 3 ηλεκτροκινητήρες, παραμένει χωρίς αλλαγές και παράγει συνδυαστικά 1.000 άλογα (780 στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm στις 6.000 σ.α.λ. το θερμικό, 220 άλογα οι δυο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα) και τροφοδοτεί όλους τους τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Αυτό, μαζί με τα Pilot Sport Cup2R, ήταν οι λόγοι που η Ιταλίδα «ράπισε» τη Γερμανίδα και στην ευθεία, καταρρίπτοντας την επίδοσή της στο 0-100 χλμ./ώρα. Η SF90 Stradale Asseto Fiorano διακτινίστηκε στο σπριντ εντός μόλις 2,0 δλ., ξεπερνώντας κατά 0,1 δλ. την 918 Spyder και γενόμενη το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, στα αρχεία του αμερικανικού Car and Driver.

Get it on Google Play Download on the App Store