Η Bugatti Chiron «ισοπεδώνει» την Porsche 918 Spyder (+video)

Η Bugatti Chiron είναι το «talk of the town» στην κοινότητα των υπεραυτοκινήτων, καθώς 490+ χλμ./ώρα δεν τα βλέπεις κάθε μέρα. Βέβαια δεν μιλάμε για την απλή έκδοση, όμως η βάση δεν παύει να είναι η Chiron. Μία βάση που είναι ταχύτατη και δεν «σηκώνει» πολλά από αμφισβητήσεις.

Δείτε ακόμα: H Bugatti Chiron έσπασε το φράγμα των 490 χλμ./ώρα! (+video)

Ακόμα κι όταν προέρχονται από ένα εκ των ταχύτερων αυτοκινήτων όλων των εποχών, σε θέμα επιτάχυνσης. Μέχρι τον ερχομό του Dodge Challenger Demon, με τα ειδικά εξελιγμένα dragster ελαστικά, η Porsche 918 Spyder κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στο 0-100 χλμ./ώρα, με 2,5 δλ., ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από την κορυφή όλων των εποχών στο Nurburgring. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 4.6 λίτρων αποδίδει 608 άλογα στις 8.700 σ.α.λ., συνοδευόμενος από έναν αντίστοιχα επικό ήχο, όμως οι 2 ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 286 ίππων φροντίζουν να εκτινάσσουν την 918 στην εκκίνηση.

Διαβάστε επίσης: Bugatti: «Μπορούμε να φτάσουμε στα 515 χλμ./ώρα!»

Βέβαια, ακόμα και με τη συνδρομή του ρεύματος, τα συνολικά νούμερα είναι αρκετά πίσω από την Chiron. Τα 887 άλογα και τα 1.280 Nm ροπής βρίσκονται μεν στην στρατόσφαιρα, όμως οι 1.500 ίπποι και τα 1.600 Nm του τετρατούρμπινου 8λιτρου W16 κυμαίνονται σε εξωγήινα επίπεδα. Αναλόγως και η τελική, η οποία στην Porsche σταματά στα 345 χλμ./ώρα και στην Chiron πρέπει να επέμβει κόφτης, για να μείνει στα 420 χλμ./ώρα. Οπότε στο χιλιόμετρο, που γίνεται η συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και να φύγει η 918 στην εκκίνηση, η λαίλαπα ισχύος που ακούει στο όνομα «Chiron» υπερκαλύπτει την διαφορά μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store