Δείτε πως έκλεβε επιτήδειος βενζινοπώλης στην Αττική

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε σε περιοχή της Αττικής, πρατήριο υγρών καυσίμων που διέθετε στην αγορά, μέσω ειδικά διαμορφωμένου συστήματος υπόγειων δεξαμενών και σωληνώσεων, νοθευμένα καύσιμα.

Δείτε ακόμη: Νέα σήμανση στα βενζινάδικά και στα αυτοκίνητα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο προσωρινά υπεύθυνος του πρατηρίου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, αποθήκευση, κατοχή, διακίνηση πετρελαιοειδών χωρίς άδεια κ.α. διατάξεων. Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στις 4 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη, στον πίσω προαύλιο χώρο του πρατηρίου, επιμελώς κρυμμένου συστήματος τεσσάρων υπόγειων σωληνώσεων, οι οποίες επικοινωνούν με κρυφές υπόγειες δεξαμενές που περιείχαν νοθευμένα καύσιμα.

Επιπρόσθετα, στον εσωτερικό χώρο του πρατηρίου βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο, με το οποίο, σε περίπτωση ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες, απενεργοποιούσαν την αντλία που παρέδιδε τα νοθευμένα καύσιμα και ενεργοποιούσαν την αντλία των κανονικών καυσίμων.

Παράλληλα, βρέθηκε φορολογικός μηχανισμός συνδεδεμένος με το σύστημα εισροών – εκροών του πρατηρίου που λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο ώστε κατά τη διάθεση των νοθευμένων καύσιμων να εκδίδονται φορολογικά στοιχεία, χωρίς να αποθηκεύονται στη μνήμη του.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ποιοτικός έλεγχο καυσίμων παίρνοντας δείγματα από όλες τις αντλίες του πρατηρίου και δείγματα από το υγρό που περιείχε το ειδικό σύστημα σωληνώσεων, που επικοινωνούσε με τις κρυφές δεξαμενές, με εμφανή ένδειξη ότι πρόκειται για νοθευμένα καύσιμα.

Διαβάστε επίσης: Πόσα βενζινάδικα έχουν νοθεύσει τα καύσιμα το 2018

Δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία για το βενζινάδικο και που ακριβώς βρίσκεται αυτό, ούτε για το τι ακριβώς περιείχαν τα νοθευμένα καύσιμα. Για περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο.

Get it on Google Play Download on the App Store