Διαδηλωτές έκαψαν Mercedes-AMG GT (+videos)

Το χάος στις Η.Π.Α., μετά τον θάνατο του George Floyd, εξαπλώνεται και ως φαίνεται, δεν πρόκειται να γλιτώσει τίποτα από αυτό. Μια ολοκαίνουργια Mercedes-AMG GT, το βίωσε στη λαμαρίνα της.

Δείτε ακόμα: Αγρότης «έλουσε» με κοπριά Mercedes (+video)

Λεηλασίες και βανδαλισμοί βρίσκονται στην καθημερινή διάταξη των περισσότερων εκ των 50 πολιτειών, με το διαδίκτυο να κατακλύζεται από video γεμάτα συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και καταστροφές. Στο παρακάτω, βλέπουμε μια αντιπροσωπεία της FCA στο Σαν Λεάντρο της Καλιφόρνια να έχει αφεθεί στο έλεος του οργισμένου πλήθους, μέρος του οποίου βρήκε την ευκαιρία να κλέψει 3 αυτοκίνητα -ένα Dodge Challenger SRT Hellcat, ένα Charger Widebody κι ένα Jeep Grand Cherokee-, υπό τις επευφημίες μάλιστα του όχλου!

https://www.instagram.com/p/CA4pFsCn43i/?utm_source=ig_web_copy_link

Η συγκεκριμένη πόλη πλέον βρίσκεται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως τουλάχιστον 20 ακόμα στη χώρα, όμως οι αναταραχές μόνο μείωση δεν σημειώνουν.

Μια αντιπροσωπεία της Mercedes στο Όκλαντ, επίσης στην Καλιφόρνια, ήταν λιγότερο τυχερή. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν, αλλά σε αντίθεση με τα Dodge και Jeep, τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν έπεσαν θύματα κλοπής αλλά βανδαλισμού. Σε μια CLA έγραψαν με σπρέι συνθήματα, άλλες Mercedes υπέφεραν από σπασμένα παρμπρίζ, ενώ το πιο άτυχο όλων ήταν το supercar, που συγκέντρωσε την μήνιν του κόσμου. Αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί μολότοφ στο εσωτερικό, το οποίο παραδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης: Αναρχικοί: «Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα»

Η GT έχει έναν 4.0λιτρο V8 twinturbo κάτω από το μακρύ καπό, αποδίδοντας από 476 μέχρι 585 ίππους στην κορυφαία R. Αυτή που βλέπουμε να καίγεται είναι είτε η βασική των 476, είτε η αμέσως επόμενη S των 522 ίππων. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,0 και 3,8 δλ. αντίστοιχα, ενώ η τελική φτάνει τα 304 και 310 χλμ./ώρα.

https://www.instagram.com/p/CA46ISAHVKw/?utm_source=ig_web_copy_link

Get it on Google Play Download on the App Store