Διαμάχη εκατομμυρίων για κλεμμένη Ferrari F50

Η αγορά μιας Ferrari F50 αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Δυο οικονομικά εύρωστοι συνάνθρωποί μας το πραγματοποίησαν, όμως για τον έναν μετατράπηκε σε εφιάλτη και για τον άλλον, εξελίσσεται σε τέτοιον.

Η απίστευτη ιστορία ξεκινά 18 χρόνια πριν. Τέτοιον καιρό, το 2003, εκλάπη στην Ιταλία μια από τις 349 F50 που κατασκευάστηκαν. Ο Paolo Provenzi, τότε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, δεν πρόλαβε να το χαρεί ούτε μήνα. Πριν μερικές μέρες, ωστόσο, δέχτηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα: η Ferrari του είχε βρεθεί, σχεδόν 2 δεκαετίες αργότερα! Κάπου εδώ, θα περίμενε κάποιος μια συγκινητική ιστορία επανένωσης. Φευ. Ο Provenzi θα πρέπει να δώσει εκ νέου αγώνα προκειμένου να πάρει την F50 πίσω, καθώς πλέον δεν είναι δική του!

Το ιταλικό supercar ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μετά την κλοπή, μέσω της μαύρης αγοράς. Μέχρι την Ιαπωνία έφτασε η χάρη της. Το Δεκέμβρη του 2019 κατασχέθηκε στα σύνορα Η.Π.Α. – Καναδά, ενώ όδευε σε κοντέινερ προς έναν συλλέκτη, ο οποίος είχε δώσει σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια για να την αποκτήσει! Ο Mohammed Alsaloussi κατέβαλλε νόμιμα 1,43 εκατ. δολάρια για την αγορά της F50, για να βρεθεί όχι μόνο με το νέο του απόκτημα καθηλωμένο στο τελωνείο, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται για κλεμμένο!

Μέχρι να ξετυλίξουν οι αρχές το μίτο της F50 και να την εντοπίσουν πίσω στην Ίμολα, το 2003, πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος. Εξ ου και η ενημέρωση στον Provenzi τώρα, που διεκδικεί το αυτοκίνητο. Το λόγο τώρα έχουν οι δικηγόροι. Αυτός του Provenzi έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν πως είναι ο προ 18ετίας και ακόμα νόμιμος κάτοχος της επίμαχης F50, για την απόκτηση της οποίας είχε δώσει περίπου 310.000 δολάρια (ποσό που δεν κάλυψε η ασφάλεια). Ο αντίδικος του Alsaloussi έκανε ρελάνς στα έγγραφα, ισχυριζόμενος πως ο πελάτης του δεν είχε ιδέα πως επρόκειτο για κλεμμένο αυτοκίνητο, αγοράζοντας το μέσα από επίσης νόμιμες διαδικασίες δημοπρασίας.

Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για σχεδόν 2 εκατομμύρια! Το θέμα έφτασε μέχρι το CNN και το ποιος από τους δύο θα πάρει την «επιμέλεια», είναι ζήτημα δικαστηρίου πια.

Get it on Google Play Download on the App Store