Διάσημος πιλότος της F1 πουλάει το Honda NSX του

Σίγουρα οι περισσότεροι όταν ακούνε Honda NSX, ο πρώτος οδηγός της F1 που σκέφτονται είναι ο Ayrton Senna. Παρόλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό το Honda NSX ανήκει σε κάποιον άλλο διάσημο πιλότο της F1, ο οποίος είναι ο Jenson Button. Ο Βρετανός πιλότος ήταν παλιότερα ιδιοκτήτης αυτού του Honda NSX, το οποίο η ίδια η Honda δώρισε στον πιλότο της όταν αυτός αγωνιζόταν για την ιαπωνική ομάδα.

Δείτε ακόμη: Έτσι λειτουργεί το VTEC της Honda (+video)

Η αγγελία του αυτοκινήτου αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Parkway και μπορείτε να τη δείτε εδώ, με την τιμή του να είναι στις 99.500 λίρες (113.000 ευρώ). Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες, βρίσκεται σε άψογη κατάσταση τόσο το αμάξωμά του όσο και το εσωτερικό του, ενώ έχει διανύσει 44.000 χλμ. και έχει συντηρηθεί ευλαβικά.

Διαβάστε επίσης: Πως λειτουργεί ο 1.5 λτ. VTEC TURBO της Honda (+video)

Εμείς να θυμίσουμε πως το Honda NSX (το οποίο εδώ μπορείτε να το δείτε να κοντράρεται στην ευθεία με το νέο Honda Civic Type R), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και ήταν το πρώτο ιαπωνικό supercar το οποίο κοιτούσε στα μάτια τις Porsche και Ferrari της εποχής. Μάλιστα, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με μονοκόκ αλουμινένιο σασί, είχε εξαιρετικό ζύγισμα και εφοδιαζόταν με ατμοσφαιρικό μοτέρ 3.2 λτ. V6.

Get it on Google Play Download on the App Store