Διαθέσιμο εκτός Ρωσίας το Aurus Senat

Το Aurus Senat έγινε γνωστό μέσα από τις εμφανίσεις του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος χρησιμοποιεί μια ειδικά τροποποιημένη λιμουζίνα για τις μετακινήσεις του. Το μάθαμε καλύτερα ως «ρωσική Rolls-Royce», τόσο λόγω επιπέδου πολυτελείας όσο και ομοιότητας με την Phantom, όμως μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει να κυκλοφορεί κανονικά.

Παρότι το αυτοκίνητο -θεωρητικά- διατίθεται από το 2018 και οι Ρώσοι υποστήριζαν το 2019 πως ήταν sold out τόσο εκείνη η χρονιά, όσο και η προηγούμενη, οι μόνοι που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να μετακινούνται με το Senat, είναι υψηλόβαθμα στελέχη του Κρεμλίνου. Κι αυτό γιατί η γραμμή παραγωγής δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεκινήσει τις εργασίες, με το Ρωσικό Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο Ερευνών NAMI -που εξέλιξε τη λιμουζίνα- να αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση επιλεγμένων κομματιών για λίγους προνομιούχους. Κατάσταση που θα αλλάξει, καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, Denis Manturov, η παραγωγή του Senat θα ξεκινήσει κανονικά τον προσεχή Μάιο. Και η διάθεσή του δεν θα περιοριστεί εντός συνόρων.

Χώρες φίλα προσκείμενες στη Ρωσία, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νότιος Αφρική, θα είναι από τις πρώτες που θα έχουν Senat σε ειδικά διαμορφωμένες αντιπροσωπείες της Aurus, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να διατεθεί και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Άραβες μοιράζονται στενά δεσμά με τη ρωσική εταιρία, καθώς η Tawazun (από τα Η.Α.Ε.) κατέχει το 36% της Aurus.

Να θυμίσουμε το σεντάν των 5.630 χλστ. μήκους και 2.700 κιλών έχει κάτω από το καπό ένα, εξελιγμένο από την Porsche, υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 4.4 V8 twinturbo και ηλεκτρικό μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 600 ίππων και 880 Nm ροπής, συνδυαζόμενο με σύστημα τετρακίνησης και 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση υπολογίζεται πως αποτελούν ζήτημα 6 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ.ώρα. Η θωρακισμένη βερσιόν του Senat, όπως αυτή του Πούτιν, φτάνει τα 6.620 χλστ. σε μήκος και ξεπερνά τους 6 τόνους, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 9 δλ. και περιοριζόμενη στα 160 χλμ./ώρα.

Η τιμή του Senat, τέλος, εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις 250.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store