Αποκάλυψη της χλιδάτης νέας Rolls-Royce Phantom (+video)

Η Rolls-Royce αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά της ιστορικής Phantom, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη λιμουζίνα της εποχής. Η νέα Phantom πατάει πάνω στην πλήρως αλουμινένια, ολοκαίνουργια πλατφόρμα «Architecture of Luxury» της Rolls-Royce, που προσφέρει περισσότερη ακαμψία κατά 30% και σημαντικά μειωμένο βάρος.

Σχεδιαστικά, η νέα Phantom εξελίσσει τις γνωστές, δωρικές γραμμές των μοντέλων της Rolls-Royce, έχοντας ένα αμάξωμα με επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα και μεγαλύτερη σε ύψος γρίλια (κατασκευασμένη από γυαλισμένο στο χέρι ατσάλι) της μάσκας. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, η γρίλια είναι ενσωματωμένη μέσα στο υπόλοιπο αμάξωμά του αυτοκινήτου.

Νέας γενιάς είναι και τα laser φώτα, τα οποία περιβάλλονται από έναν χαρακτηριστικό δακτύλιο για τα φώτα ημέρας. Η Rolls-Royce τονίζει ότι τα φώτα της Phantom είναι τα πιο προηγμένα στον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα να φωτίσουν έως και σε απόσταση 600 (!) μέτρων στο δρόμο.

Στο πλάι, η νέα Phantom ξεχωρίζει και πάλι με τις επενδύσεις από γυαλισμένο στο χέρι ατσάλι στο περίγραμμα των παραθύρων, αλλά και μέσα στην πίσω κολώνα. Πίσω, η Rolls-Royce τονίζει ότι η σχεδίαση προέρχεται από τις Phantom του ’50 και του ’60, με πιο ρευστές γραμμές από την προηγούμενη Phantom και νέα κομψά φώτα.

Στο εσωτερικό, όπως και σε κάθε Rolls-Royce έτσι και στη νέα Phantom, η πολυτέλεια και η άνεση βρίσκονται στα ανώτερα δυνατά επίπεδα. Μάλιστα, η εταιρεία τονίζει χαρακτηριστικά ότι το αυτοκίνητο έχει την καλύτερη ηχομόνωση από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στον κόσμο, κάνοντας χρήση πάνω από 130 κιλών βάρους ηχομονωτικών υλικών.

Ακόμη και τα ελαστικά έχουν μια νέα ειδική τεχνολογία που ονομάζεται «Silent-Seal» («σιωπηρή σφράγιση» στα ελληνικά), εφαρμόζοντας στο εσωτερικό τους ένα στρώμα αφρού, που μειώνει τον θόρυβο κύλισης κατά 9 db. Η Rolls-Royce τονίζει ότι η νέα Phantom σε ταχύτητες 100 χλμ./ώρα, είναι 10% πιο ήσυχη από πριν.

Συνεχίζοντας με το εσωτερικό, φυσικά τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανώτατης ποιότητας, ενώ τα εμπρόσθια καθίσματα είναι πιο άνετα από ποτέ και φέρουν ένα ειδικό ξύλινο πάνελ στην πλάτη τους, που προέρχεται από τις περίφημες Eames Lounge πολυθρόνες του 1956.

Ειδικά για τα καθίσματα, η Roll-Royce προσφέρει διάφορες δυνατότητες διαμόρφωσης των πίσω θέσεων, για πλήρη άνεση, μεταξύ των οποίων και τα νέα καθίσματα ύπνου. Κατά τα άλλα, στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών, το παραδοσιακό αναλογικό ρολόι, αλλά και η μεγάλη ποικιλία πανάκριβων επενδύσεων.

Για την κίνησή της, η νέα Phantom χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο twin-turbo V12 κινητήρα 6.75 λίτρων με ισχύ 563 ίππων και ροπή 900 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει ειδική δορυφορική τεχνολογία, που φροντίζει να επιλέγεται η κάθε σχέση ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες.

Η ανάρτηση της νέας Phantom αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και άξονα 5 συνδέσμων πίσω, ενώ υπάρχει και σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης. Με τη βοήθεια και του νέου ελαφρύτερου πλαισίου, η επίσης στάνταρ προηγμένη αερανάρτηση προσαρμόζεται συνεχώς στον τρόπο οδήγησης και στην κατάσταση του οδοστρώματος (επιτάχυνση, στρίψιμο τιμονιού, πληροφορίες από ειδική κάμερα), για να προσφέρει κορυφαία άνεση.

Φυσικά, η νέα Phantom εφαρμόζει και με μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως ενεργό cruise control, σύστημα προειδοποίησης εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης κ.λπ., που φροντίζει για την υψηλότερη ασφάλεια των επιβαινόντων της. Στοιχεία όπως σύστημα 4 καμέρων για πλήρη πανοραμική απεικόνιση, σύστημα νυχτερινής όρασης και πολλά άλλα, ανήκουν επιπλέον στη λίστα του εξοπλισμού της.

Διαβάστε ακόμα: 

Η Rolls-Royce Sweptail είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο! (+video) 

Μοναδική πολυτέλεια για την τελευταία Rolls-Royce Phantom 

Νέα Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection

Get it on Google Play Download on the App Store