Δίχως φόβο η νέα Skoda Fabia στον τάρανδο (+video)

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα κατά το τεστ αποφυγής ταράνδου η νέα Skoda Fabia, παρότι δεν δοκιμάστηκε κάποια πλούσια ή σπορ έκδοση, αλλά η αυτή με τον βασικό ατμοσφαιρικό 1.0 MPI.

Το km77.com πήρε την εναρκτήρια έκδοση του τσεχικού σουπερμίνι, με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο των 999 κ.εκ. και 80 ίππων. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε σπορ αμορτισέρ, ούτε ελατήρια χαμηλώματος, ούτε 17άρες/18άρες ζάντες με φαρδιά ελαστικά και χαμηλό προφίλ. Οι τροχοί φτάνουν σε διάμετρο τις 15 ίντσες, το πέλμα στα 185 χλστ. και το προφίλ στο 65% αυτού. Παρόλα αυτά η 4η γενιά της Fabia κατάφερε να αλλάξει κατεύθυνση δίχως να χτυπήσει κώνο, με 75 χλμ./ώρα. Οι κλίσεις του αμαξώματος, παρότι δεν υπάρχει σπορ ανάρτηση, διατηρήθηκαν σε λογικά επίπεδα, ενώ οι αντιδράσεις παρέμειναν πλήρως ελέγξιμες.

Οι δοκιμαστές μάλιστα υπογραμμίζουν το καλορυθμισμένο πλαίσιο, που επιτρέπει μια ελαφριά μετατόπιση της ουράς ίσα για τη βελτίωση της ευελιξίας και τον ισοσκελισμό της υποστροφής. Όπως αναφέρουν, δε, αυτή η μικρή κινητικότητα του πίσω μέρους βοήθησε τη Fabia να περάσει από τον δεύτερο στον τρίτο διάδρομο, χωρίς να υπάρξει επαφή με κάποιον από τους εξωτερικούς κώνους του δεύτερου. Εξαιρετική και η λειτουργία του ESC, το οποίο -όπως σημειώνουν οι Ισπανοί- ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται καν πότε επεμβαίνει.

Get it on Google Play Download on the App Store