Διέρρευσαν οι νέες BMW M3 και Μ4

Σε λίγες μέρες (μπορεί και ώρες) αναμένεται το ντεμπούτο των νέων BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupe και για πρώτη φορά της BMW M3 Touring (αργότερα θα παρουσιαστεί και BMW M4 Convertible) και πριν από λίγο διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες των M3 Sedan και M4 Coupe.

Από τις φωτογραφίες που βλέπουμε, ξεχωρίζει αρχικά η τεράστια μάσκα με τα κάθετα «νεφρά», ο έντονα μυώδης προφυλακτήρας και το ανάγλυφο καπό με τα νεύρα που καταλήγει στη μάσκα. Την σπορ εμφάνιση τονίζουν τα φουσκωμένα φτερά για να χωρέσουν τα φαρδιά λάστιχα και τα πλατύτερα μετατρόχια, τα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα και οι ενσωματωμένες στο διαχύτη, τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Δείτε ακόμα: Η μπροστοκίνητη BMW 128ti των 265 ίππων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η BMW, την κίνησή τους θα αναλαμβάνει το νέο 3λιτρο twinturbo εν σειρά εξακύλινδρο μηχανικό σύνολο. Η απόδοση παραμένει στα 480 άλογα για τις απλές και τα 510 άλογα για τις Competition, ενώ η ροπή φτάνει τα 650 Nm. Οι Βαυαροί κρατούν τα νούμερα επιδόσεων για την επίσημη πρεμιέρα, οπότε προς το παρόν θα αρκεστούμε σε αυτά της κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέση τιμή της κατανάλωσης κυμαίνεται μεταξύ 10,5 και 10,9 λίτρων/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται σε 239-249 γρ./χλμ.

Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο συνεχίζει την καριέρα του, παράλληλα με το 8άρι αυτόματο M Steptronic. Το πρώτο θα εξοπλίζει τις απλές M3/M4, ενώ το αυτόματο τις εκδόσεις Competition. Τα καλά νέα συνεχίζονται και στον τρόπο μετάδοσης της κατά 49 και 60 ίππους (κανονική και Competition αντίστοιχα) αυξημένης ισχύος, καθώς αρχικά οι νέες M3/M4 θα διατίθενται αποκλειστικά ως πισωκίνητες! Στη συνέχεια, θα προστεθεί το σύστημα τετρακίνησης M xDrive στις M3/M4 Competition.

Δείτε ακόμα: «Σανίδα» με BMW M3 E46 Turbo 980HP (+video)

Πηγή φωτογραφιών: carswithoutlimits

Get it on Google Play Download on the App Store