Δημοπρατείται το Land Rover Defender του James Bond!

Για την ακρίβεια ένα από τα 10 ειδικά μοντέλα Land Rover Defender 110 SVX ‘SPECTRE’ JB24, που δημιουργήθηκαν για την ταινία SPECTRE θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Silverstone Auctions.

Δείτε ακόμα: Νέα Land Rover Defender «σώζουν» νταλίκα 20 τόνων!

Η τιμή του αναμένεται να φτάσει έως και τις 275.000 ευρώ (240.000 λίρες Αγγλίας) στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου. Το εν λόγω Defender έχει βελτιωθεί από την εταιρεία Bowler Motorsport, η οποία διαθέτει αυξημένη τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο μοντέλο. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν, το απόλυτο όχημα διαφυγής για τον γνωστό Βρετανό πράκτορα. Έχει τοποθετηθεί ένα ειδικά ενισχυμένο roll cage, ενώ οι τροχοί των 37 ιντσών εξασφαλίζουν το απρόσκοπτο πέρασμα του αυτοκινήτου από κάθε διαδρομή. Η ανάρτηση είναι ειδικών προδιαγραφών και με ενισχύσεις, ενώ η ισχύς του βελτιωμένου κινητήρα αγγίζει τους 183 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Τα νέα Land Rover – Jaguar του James Bond στην ταινία SPECTRE

Για να μπορέσουν οι επιβάτες να μένουν στις θέσεις τους, έχουν τοποθετηθεί ειδικά καθίσματα της Recaro. Τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν για τις σκηνές δράσης της ταινίας, όπου από τα δέκα, μόνο τρία διασώθηκαν. Βέβαια αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως το εν λόγω Defender δεν έχει έγκριση τύπου για να κινηθεί στο δρόμο, αλλά μπορεί να την πάρει αρκεί να γίνουν μερικές απαραίτητες τροποποιήσεις. Μια εξ αυτών να αφαιρεθεί το υδραυλικό χειρόφρενο, το οποίο εξυπηρετούσε για συγκεκριμένες σκηνές. Ο τυχερός μελλοντικός ιδιοκτήτης, πέρα από ένα φανταστικό αυτοκίνητο θα πάρει και ένα αρχείο που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πότε και πού χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο στην ταινία.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζουν τα ηλεκτρονικά σε ένα αυτοκίνητο;

Get it on Google Play Download on the App Store