Έχασε την εγγύηση από μια φωτογραφία!

Η εγγύηση ενός αυτοκινήτου κάποιες φορές θυμίζει χειρουργική επέμβαση. Οι προϋποθέσεις και τα «ψιλά γράμματα» χρήζουν τόσης μελέτης και προσοχής, ώστε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός μέχρι λεπτομέρειας προκειμένου να μένεις εντός ορίων. Ακόμα και μια φωτογραφία μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα, όπως διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης ενός Toyota GR86.

Ο Blake Alvarado ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό ένας ευτυχής κάτοχος του ιαπωνικού κουπέ, στη δεύτερη γενιά του. Αγόρασε ένα μαύρο GR86 περίπου ένα χρόνο πριν, γράφοντας μέχρι τις αρχές του Ιουλίου 13.000 μίλια (20.921 χλμ.). Αρκετά εξ αυτών έγιναν με ενθουσιώδη τρόπο. Για το σκοπό, δηλαδή, που εξελίχθηκε το αυτοκίνητο. Ο Alvarado επισκεπτόταν αρκετά συχνά την πίστα, επιδιδόμενος σε drift και χρονομετρημένα περάσματα, καταγράφοντας τις περιπέτειές του σε κάποιες περιπτώσεις. Πού να ήξερε πως αυτά τα πλάνα θα χρησιμοποιούνταν ως ντοκουμέντα από την αντιπροσωπεία, προκειμένου να μην τον καλύψει η εγγύηση!

Στις 10 του προηγούμενου μηνός, ο boxer των 2.4 λίτρων παρέδωσε πνεύμα. Η εξέταση έδειξε πλήρη διαρροή λαδιού, λόγω σπασμένου κουζινέτου σε μια μπιέλα. Ο Alvarado ανέφερε επίσης παρουσία μονωτικού στο δοχείο αναθυμιάσεων, τονίζοντας πως το ίδιο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί και σε άλλα GR86. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι μόλις 1 έτους και η βλάβη φαινόταν να προέρχεται από αστοχία υλικού, ο κάτοχος του GR86 είχε κάθε ελπίδα να πιστεύει πως θα τον κάλυπτε η εγγύηση. Η Toyota, ωστόσο, είχε εντελώς διαφορετική γνώμη.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία επικαλέστηκε την κεντρική φωτογραφία και ένα video -που τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν του Alvarado- για να αποποιηθεί των ευθυνών, δηλώνοντας πως η βλάβη στον κινητήρα προήλθε από κακή χρήση και χρεώνοντας 11.000 δολάρια (10.810 ευρώ) για την επισκευή του. Ο Alvarado απάντησε το αυτονόητο, πως δηλαδή το GR86 έχει κατασκευαστεί για να οδηγείται με αυτό τον τρόπο. Η Toyota στην Αμερική μάλιστα, προσφέρει ένα χρόνο συνδρομή στοNational Auto Sport Association (οργάνωση με track days) με την αγορά κάθε νέου GR86. Την υπόθεση ανέλαβαν τα κεντρικά της Toyota USA, καθώς ο ιδιοκτήτης του μαύρου κουπέ κατηγόρησε το συνεργείο του ντίλερ από όπου το αγόρασε πως δεν έστειλε καν πραγματογνώμονα, ακυρώνοντας την εγγύηση μέσω social media!

Get it on Google Play Download on the App Store