Έχει ελπίδα το Golf R κόντρα στην A45 S; (+video)

Το νέο VW Golf R είναι γρήγορο. Για την ακρίβεια, συγκαταλέγεται στα ταχύτερα hot hatches που κυκλοφορούν. Άλλο «hot hatch» όμως, άλλο «mega hatch». Και βασιλιάς στην ανώτατη βαθμίδα χάτσμπακ, είναι η Mercedes-AMG A45 S.

Η κορυφαία A-Class έχει εξελιχθεί σε ένα είδος Nissan GT-R «τσέπης», αναφορικά με τις επιδόσεις της σε κόντρες. Το γερμανικό mega hatch απλά δεν χάνει, παίρνοντας το σκαλπ όχι μόνο των ανταγωνιστών της, αλλά και εκπροσώπων μεγαλύτερων κατηγοριών. Audi RS 4, Alfa Romeo Giulia QV και Toyota Supra έχουν γευτεί το πικρό ποτήρι της αναμέτρησης με την A45 S. Μπορεί να έχει ελπίδα το Golf R απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο;

Θεωρητικά και βάσει περγαμηνών, ούτε καν. Μπορεί αμφότερα να είναι 2λιτρα, τετρακίνητα και τούρμπο, όμως η Mercedes έχει 101 άλογα και 80 Nm παραπάνω (421 ίπποι και 500 Nm, αντί 320 ίππων και 420 Nm αντίστοιχα). H Στουτγκάρδη διατηρεί πλεονέκτημα έναντι του Βόλφσμπουργκ και στο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, με 8 σχέσεις αντί 7. Ο μοναδικός τομέας που το Golf σηκώνει κεφάλι, πέραν της τιμής, είναι το βάρος (1.551 κιλά αντί 1.660). Η μεταξύ τους διαφορά δεν κρύβεται ούτε στα επίσημα στοιχεία επιτάχυνσης, με την A45 S να είναι σχεδόν 1 δλ. ταχύτερη στο 0-100 χλμ./ώρα (3,9 δλ. αντί 4,8 δλ.).

Τα προγνωστικά είναι συντριπτικά εις βάρος του Golf. Υπάρχει πιθανότητα να στείλει τον κόσμο στον «κουβά»;

Get it on Google Play Download on the App Store