Η A45 S φορτώνει καρότσες την Giulia QV (+video)

Η Alfa Romeo Giulia QV είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει και για την Mercedes-AMG A45 S, άσχετα που βάσει ισχύος είναι μια κατηγορία κάτω. Στη θεωρία. Γιατί στην πράξη, το γερμανικό mega hatch έχει δείξει πολλάκις πως δεν ασχολείται με το ποιος παίρνει θέση δίπλα του.

Η Giulia υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Έχει παραπάνω κυλίνδρους, κυβικά και τούρμπο (2.9 V6 twinturbo αντί 2λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο), αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ (510 ίπποι και 610 Nm αντί 421 αλόγων και 500 Nm), φτάνει μέχρι τα 307 χλμ./ώρα (εδώ η A45 S μπλοκάρεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα), ενώ είναι και ελαφρύτερη (1.524 κιλά αντί 1.635). Τότε γιατί στα επίσημα νούμερα επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα είναι κοινό στα 3,9 δλ.; Απλούστατο: περισσότερη ισχύς στους μισούς τροχούς, φέρνει τη ζυγαριά της επιτάχυνσης στα ίσια. Κι αν μιλάμε για κρύο, την φέρνουν τούμπα.

Η τετρακίνητη Mercedes διατηρεί τεράστιο πλεονέκτημα σε υγρές ή ψυχρές συνθήκες, καθώς τα ελαστικά δεν έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας. Κι αν για την ίδια δεν είναι πρόβλημα, για την Giulia που καλείται να περάσει 90 άλογα και 110 Nm επιπλέον μόνο από τους πίσω τροχούς, μιλάμε για «βουνό». H A45 S εκτινάσσεται στην εκκίνηση, αφήνοντας την Quadrifoglio Verde να παλεύει με την πρόσφυση. Η διαφορά που ανοίγει το κίτρινο χάτσμπακ προκαλεί δέος, ρίχνοντας καρότσες στο υπερ-σεντάν από το Μιλάνο. Κατάσταση που ανατρέπεται -φυσιολογικά- στις ρεπρίζ, αλλά στα φρένα η Mercedes παίρνει άλλη μια νίκη.

Get it on Google Play Download on the App Store