Εκατοντάδες Corvette του κουτιού πάνε για σκραπ

Η εικόνα ενός αυτοκινήτου να κείτεται ρημαγμένο, να πηγαίνει στην πρέσα ή να περιμένει το τέλος του, είναι από τις πιο λυπηρές που μπορείς να αντικρίσεις. Αν πρόκειται για ολοκαίνουργιο και, δη, Corvette, τότε τα δάκρυα μπαίνουν στον αυτόματο.

Νωρίτερα στο μήνα Δεκέμβριο, ανεμοστρόβιλοι ρήμαξαν την περιοχή του Κεντάκι και προξένησαν τεράστιες ζημιές στο τοπικό εργοστάσιο της Chevrolet. Μια μονάδα παραγωγής που είναι επιφορτισμένη με τη συναρμολόγηση της «Κορβέτας». Το καταστροφικό πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου δεν εξαίρεσε το «σπιτικό» της Corvette, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε πολλά αυτοκίνητα αλλά και εξοπλισμό. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 120 κατεστραμμένα κομμάτια, αλλά ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι ακόμα υψηλότερος.

Τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από τους ανεμοστρόβιλους ήταν σε διάφορα στάδια της παραγωγής, με πολλά εξ αυτών να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου περιμένοντας την διεκπεραίωση εργασιών σε διάφορα τμήματα. Οι θυελλώδεις άνεμοι τα βρήκαν εκτεθειμένα και εντελώς ευάλωτα, οπότε το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Κάποιες από τις χτυπημένες Corvette επισκευάστηκαν τελικά, με τους τεχνικούς της αμερικανικής εταιρίας να τις υποβάλλουν σε αλλεπάλληλους ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι υπόλοιπες, θα οδηγηθούν για αποσυναρμολόγηση.

Η φυσική καταστροφή που έπληξε τη μονάδα Bowling Green οδήγησε σε παύση εργασιών, επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη -λόγω έλλειψης μικροτσίπ- παραγωγική διαδικασία. Ουδείς εκ μέρους Chevrolet μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα εξυπηρετηθούν οι άτυχοι αγοραστές, που ενημερώθηκαν πως τα καινούργια τους αυτοκίνητα καταστράφηκαν πριν καν ολοκληρωθούν!

Get it on Google Play Download on the App Store