Έκλεισε τράπεζες το Nissan Skyline του Paul Walker

Παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ του ακριβότερου Skyline όλων των εποχών το R34 που οδηγούσε ο αείμνηστος Paul Walker, καθώς η δημοπρασία στην οποία συμμετείχε ολοκληρώθηκε πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ!

To μπλε Nissan συμμετείχε στα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας «Fast and Furious», περνώντας από τα χέρια και του Αμερικανού ηθοποιού. Το αυτοκίνητο εισήχθη στην Αμερική ελαφρώς παράνομα, κατασχέθηκε από την αστυνομία, φλέρταρε με την πρέσα και τελικά «φυγαδεύτηκε» στη Γερμανία για να τη γλιτώσει. Ιστορικό που θα το καθιστούσε μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είχε περάσει από το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό fracnchise των τελευταίων χρόνων.

Από εκεί πηγάζει η βελτιωμένη του μορφή, καθότι ο 2.6λτ. εξακύλινδρος εν σειρά biturbo RB26DETT διαθέτει μεγαλύτερους υπερτροφοδότες, εξάτμιση Nismo και νέο εγκέφαλο, που ανεβάζουν την απόδοση στα 550-600 άλογα. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και συνοδεύεται από μεγαλύτερα φρένα, που με τη σειρά τους αξιοποιούν 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Στο εσωτερικό συναντάμε νέα μπάκετ, roll cage, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και τιμόνι με κουμπιά έτοιμα για νιτρομπουκάλα, σαν γνήσιος πρωταγωνιστής του F&F.

Ως τέτοιος δεν θα μπορούσε να μην κάνει «ζημιές» οικονομικά, σε περιπτώσεις συναλλαγών. Στην προκειμένη, μιλάμε για «χτύπημα» 1.357.000 δολαρίων (1.228.207 ευρώ)! Ποσό που το καθιστά ως ένα από τα ακριβότερα όχι μόνο Skyline, αλλά JDM γενικότερα, στα χρονικά. Συγκριτικά, ο «Godzilla» που κατέχει την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών -ένα Nismo R33- είχε πουληθεί για 2 εκατ. δολάρια (1,81 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store