Έκπληξη το Toyota Aygo X στον τάρανδο (+video)

Πολύ καλύτερα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος τα πήγε το Toyota Aygo X, στο τεστ αποφυγής ταράνδου, καταφέρνοντας να πετύχει καλύτερο πέρασμα με αρκετά χιλιόμετρα και ζυγισμένες αντιδράσεις.

Το km77.com πήρε το μικρό crossover της Toyota και το έθεσε ενώπιον των τριών διαδρόμων, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα έχει εύκολο έργο. Όχι τόσο λόγω προσανατολισμού ή σεταρίσματος αναρτήσεων-σασί, όσο ελαστικών. Το Aygo X φοράει μια τετράδα πολύ στενών Michelin e-Primacy, που ούτως ή άλλως προσανατολίζονται στον περιορισμό της αντίστασης κύλισης. Με διάσταση 175/65/R17 τα ελαστικά του μικρού λάτρη της περιπέτειας είναι από τα πιο ιδιαίτερα, που μπορεί να βρει κανείς σε αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, η δουλειά των μηχανικών σε ανάρτηση, πλαίσιο και σύστημα ευστάθειας επιτρέπουν στο Aygo X να ολοκληρώσει το τεστ-τρόμο για τα περισσότερα τετράτροχα, με εντυπωσιακό τρόπο.

Το μικρό Toyota ενέπνευσε τέτοια εμπιστοσύνη στο δοκιμαστή, ώστε το πρώτο πέρασμα πραγματοποιήθηκε στα 79 χλμ./ώρα. To αυτοκίνητο δεν ολοκλήρωσε τη δοκιμασία, καθώς ο οδηγός είδε ότι δεν θα έστριβε στον τρίτο διάδρομο και ίσιωσε το τιμόνι, όμως έδωσε δείγμα για τις δυνατότητές του. Απόλυτα λογικές κλίσεις και αμεσότητα ήταν τα μεγαλύτερα ατού, τα οποία τελικά κρίθηκαν ως υπερ-αρκετά για να περάσει το τεστ με 75 χλμ./ώρα. Ίδια ταχύτητα με τo Corolla Hybrid και το κορυφαίο C-HR των 180 ίππων, αλλά και υψηλότερη από εκείνη του Camry!

Get it on Google Play Download on the App Store