Ελληνική πρεμιέρα για τη μεγαλειώδη BMW XΜ

Η άκρως επιβλητική και εντυπωσιακή σε όλα τα επίπεδα BMW XM, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της επί ελληνικού εδάφους πριν από λίγη ώρα. Ένα ισοπεδωτικό SUV, που θέτει νέα στάνταρ όλων των εποχών για τα δεδομένα τόσο του M Gmbh, όσο και των BMW γενικότερα.

Μήκος 5,11 μέτρων και ισχύς έως 748 ίππων

Η τεράστια BMW XΜ έχει μήκος 5,11 μέτρα, πλάτος 2,05 μέτρα, ύψος 1,75 μέτρα και μεταξόνιο 3,1 μέτρα, ενώ ζυγίζει 2.785 κιλά!. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης M Hybrid στη BMW XM αποδίδει συνολική ισχύ 653 hp, από το συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης 4.4 V8 M TwinPower Turbo με απόδοση 489 hp και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης των 197 hp. Η μέγιστη συνολική ροπή φτάνει τα 800 Nm, από τα οποία 650 Nm προέρχονται από το βενζινοκινητήρα και τα 280 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα. Η BMW XM επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ το σπορ σύστημα εξαγωγής φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, συνεχώς ρυθμιζόμενα πτερύγια και εξαγωνικής διατομής διπλές απολήξεις.

Το μπουτόν M Hybrid στην κεντρική κονσόλα χρησιμοποιείται για την επιλογή ενός από τα τρία προγράμματα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ρύθμισης Electric για κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταχύτητες έως 140 χιλιόμετρα και για μέγιστη απόσταση 82 – 88 χιλιόμετρα. Αυτό οφείλεται στη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στην ωφέλιμη ενέργεια των 25,7 kWh που παρέχει. Το φθινόπωρο του 2023 θα προστεθεί στην γκάμα η ακόμα πιο ισχυρή BMW XM Label Red με συνδυαστική απόδοση 748 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.

Άκρως εντυπωσιακή εξωτερικά

Η εξωτερική σχεδίαση της BMW XM είναι καθηλωτική, ειδικά κοιτώντας τη από μπροστά. Οι χωρισμένοι σε δύο ξεχωριστές μονάδες προβολείς, μία τεράστια μάσκα BMW με χρυσαφί πλαίσια και συνεχόμενο φωτεινό περίγραμμα, καθώς και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν το εμπρός τμήμα. Στο πλάι, μία χρυσαφί λωρίδα θυμίζει τη μαύρη λωρίδα που διατρέχει το αμάξωμα της BMW M1. Περαιτέρω αναφορές στο παρελθόν αποτελούν η μορφή των λογοτύπων BMW που είναι χαραγμένα στο επίπεδο πίσω παρμπρίζ και η εντυπωσιακή δομή με περσίδες των σμιλεμένων πίσω φώτων. Ιδιαίτερα ξεχωριστές είναι οι ζάντες ελαφρού κράματος Μ, σε στάνταρ έκδοση 21 ιντσών και προαιρετικά έως και 23 ιντσών.

Πολυτέλεια σε υπέρτατο βαθμό στο εσωτερικό

Η εκφραστική εξωτερική σχεδίαση της BMW XM συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Το ταμπλό και τα εμπρός καθίσματα είναι σχεδιασμένα με στόχο μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυλειτουργικά καθίσματα M, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων και ένα αποκλειστικό για το μοντέλο δερμάτινο τιμόνι M, μαζί με ειδικά γραφικά M, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών λυχνιών για την αλλαγή των σχέσεων στα BMW Curved Display και BMW Head-Up Display. Μία γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας, τα υλικά υψηλής ποιότητας και η πολυτελής σχεδίαση μεταμορφώνουν το πίσω τμήμα της BMW XM σε ένα αποκλειστικό M Lounge. Οι θερμαινόμενες πλάτες καθισμάτων που εκτείνονται στα πλαϊνά του πίσω μέρους της καμπίνας και τα ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια προσφέρουν στους επιβάτες πολυτελή, κορυφαία επίπεδα άνεσης. Η σμιλεμένη επένδυση της οροφής είναι μοναδική με την τρισδιάστατη πρισματική δομή της, το περίγραμμα τύπου πασπαρτού και τις 100 μονάδες LED για φωτισμό.

Όσο για την τιμή της, αναμενόμενα είναι υψηλή και στοιχίζει από 190.300 ευρώ, ενώ η Label Red κοστίζει 218.250 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store