Ελληνικό Toyota Land Cruiser σε διεθνή δημοπρασία!

Ένα Toyota Land Cruiser από τα μέρη μας, είναι τόσο άψογα συντηρημένο ώστε κάνει «διεθνή καριέρα» σε έναν από τους πιο γνωστούς οίκους δημοπρασίας!

Το Aqua Blue FJ40 των φωτογραφιών είναι προσφάτως αναπαλαιωμένο, διαθέτει ανάρτηση Pro Comp που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος, ενώ οι σιδερένιες ζάντες είναι κατά 1 ίντσα μεγαλύτερη από τις εργοστασιακές (16 ιντσών αντί 15). Το χρώμα έχει φρεσκαριστεί και το αμάξωμα δεν παρουσιάζει ίχνος διάβρωσης ή χτυπημάτων, με το εσωτερικό να βρίσκεται σε αναλόγως εξαιρετική κατάσταση.

Όλες οι επενδύσεις είναι ανανεωμένες και κάνουν την καμπίνα του Land Cruiser να φαντάζει καλύτερη από καινούργια, έχοντας μια μικρή διαφοροποίηση τεχνολογίας στο ταμπλό, όπου συναντάμε μια «πηγή» με λειτουργία Bluetooth. Κατά τα άλλα, τα ενδότερα του ιαπωνικού 4×4 θυμίζουν 1960! Τη χρονιά, δηλαδή, που παρουσιάστηκε. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1984, με ελάχιστες αλλαγές, και το συγκεκριμένο ανήκει σε μια από τις τελευταίες παρτίδες, όντας μοντέλο του ’81.

Κάτω από το καπό, συναντάμε τον αειθαλή 2F κινητήρα. Ο εξακύλινδρος εν σειρά των 4.2 λίτρων αποδίδει 135 ίππους και 284 Nm, συνεργαζόμενος με 3άρι χειροκίνητο κιβώτιο και βοηθητικό «κοντό» (παρατηρήστε το ταμπελάκι με τις οδηγίες χρήσης). Ο πίνακας οργάνων αντικαταστάθηκε το 2020 και αναγράφει μόλις 1.683 χλμ., μετά το πέρας της αναπαλαίωσης. Ο συνολικός αριθμός χιλιομέτρων από το 1981 μέχρι σήμερα, εκτιμάται στις 83.300 χλμ. Το αυτοκίνητο συντηρείται από εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και δημοπρατείται, από τη φημισμένη Collecting Cars. Την ώρα που γράφονται οι γραμμές, η τιμή έχει φτάσει τις 30.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store