Η Toyota σχεδιάζει έκδοση GR για το Land Cruiser!

Η Toyota έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως επιθυμεί τη δημιουργία πλήρους γκάμας GR, από την οποία πρόθεση είναι να μη λείπει κανένα μοντέλο. Ούτε το Hilux, μήτε το Land Cruiser. Κι αν για το πρώτο απλά περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση, το δεύτερο μόλις έγινε μέρος άκρως ρεαλιστικού σεναρίου.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται και Toyota GR C-HR με 250 ίππους!

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Toyota Αυστραλίας στο Carsales και αναπαρήγαγε το Motoring, «δεν υπάρχει λόγος τα Hilux και Land Cruiser να μην αποκτήσουν εκδόσεις GR. Το Hilux μάλιστα, έχει ήδη επιβεβαιωθεί». Πρακτικά, πίσω από τις λέξεις βλέπουμε να έρχεται το GR Land Cruiser (στις φωτογραφίες το Xtreme, ειδική έκδοση για τα Εμιράτα)! Το μεγάλο SUV της Toyota διαθέτει πολύ δυνατά μοτέρ, όπως ο 4.5 twinturbo V8 ντίζελ των 271 ίππων και 650 Nm, αλλά και ο ατμοσφαιρικός 5.7 V8 βενζινοκινητήρας των 383 ίππων και 546 Nm ροπής. Ο τελευταίος δε, έχει κυκλοφορήσει παλιότερα σε κομπρεσοράτη έκδοση 550 ίππων για επιλεγμένες αγορές της Μέσης Ανατολής.

Δείτε ακόμα: Ισοπεδωτής Toyota Land Cruiser 550 ίππων (+video)

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ακόμα τους κινητήρες της επόμενης γενιάς Land Cruiser. Το αναφέρουμε, καθώς δεν αποσαφηνίζεται αν η έκδοση GR θα αφορά το σημερινό ή το επόμενο μοντέλο (κατά πάσα πιθανότητα, το επόμενο). Δεν αποκλείεται να πρόκειται και για αυτό που θα δούμε στο GR Hilux, που φημολογείται έντονα πως θα είναι ένας νέος 3.3 V6 twinturbo ντίζελ, με απόδοση στην περιοχή των 300 ίππων και 700 Nm.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Toyota Corolla GR Sport στην Ελλάδα;

Πηγή φωτογραφιών: Wheels.ae

Get it on Google Play Download on the App Store