Πόσο κάνει το Toyota Corolla GR Sport στην Ελλάδα;

Το νέο Toyota Corolla με το πιο δημοφιλές στη χώρα μας 5θυρο αμάξωμα, διατίθεται σε επτά συνολικά εξοπλιστικές εκδόσεις, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιο σπορτίφ GR Sport, με τα γονίδια και την αύρα της Toyota Gazoo Racing. Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και το Corolla Sedan GR Sport, όμως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές του.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla με τιμή που… τουρμπίζει

Το Corolla GR Sport διαθέτει μοναδικά στοιχεία στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του, τα οποία χαρίζουν στο αυτοκίνητο πιο δυναμική εμφάνιση. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μάσκα με το σκουρόχρωμο χρώμιο, το σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, οι ποδιές στα μαρσπιέ, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα και οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Επίσης, έχει φιμέ πίσω παράθυρα, φώτα ομίχλης εμπρός, LED φώτα και διχρωμία.

Στο εσωτερικό του Corolla GR Sport κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν τα σπορ καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, τις επενδύσεις από συνθετικό δέρμα και ύφασμα και τα σατινέ διακοσμητικά στη βάση του προσκέφαλου, καθώς και οι πλακέτες GR Sport στο εσωτερικό των μαρσπιέ.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Για την κίνησή του υπάρχουν δύο επιλογές, αποκλειστικά με τα υβριδικά σύνολα των 1.8 λτ. και το ισχυρότερο 2.0 λτ., στις τιμές των 25.430 ευρώ και 29.780 ευρώ αντίστοιχα (με τις τρέχουσες εκπτώσεις). Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει τα εξής: 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης, ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, υποβοήθησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, adaptive cruise control, αυτόματη λειτουργία προβολέων, διζωνικό κλιματισμό, head-up display, σύστημα πολυμέσων, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες 17 ιντσών (18 ιντσών το 2.0 λτ. Hybrid) κ.λπ.

Από πλευράς επιδόσεων, το Corolla GR Sport με το σύνολο 1.8 λτ. Hybrid συνδυαστικής απόδοσης 122 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση και εκπομπές CO2 είναι 3,3 λτ./100 χλμ. και 76 γρ./χλμ. Το 2.0 λτ. Hybrid με τη συνδυαστική ισχύ των 184 ίππων επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 3,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 85 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του Toyota RAV4 Plug-in Hybrid 306 hp

Get it on Google Play Download on the App Store